Δημοσκόπηση Prorata – Ακρίβεια: 73% των πολιτών κρίνει ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα

Δημοσκόπηση Prorata – Ακρίβεια: 73% των πολιτών κρίνει ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα

Άκρως δυσάρεστη είναι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata η απάντηση των πολιτών ως προς την κυβερνητική διαχείριση του κορυφαίου προβλήματος της περιόδου, δηλαδή της ακρίβειας.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση Alco: Ανεπαρκή βρίσκει η πλειοψηφία τα μέτρα στήριξης για ρεύμα και καύσιμα

Έτσι, στον «Σφυγμό» του Μαΐου 2022, η τελευταία μηνιαία μέτρηση της δημοσκοπικής εταιρίας καταγράφει συντριπτική μικρή ή μηδενική ικανοποίηση από την απάντηση που δίνει η κυβέρνηση στην ακρίβεια, καθώς μόλις το 27% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο αντιμετώπισης της, με τη μεγάλη πλειονότητα (73%) να δηλώνει μικρή ή μηδενική ικανοποίηση από αυτόν.

Δημοσκόπηση Prorata

Η ακρίβεια παραμένει το κύριο πρόβλημα, που σύμφωνα με την κοινή γνώμη, αντιμετωπίζει η κοινωνία. Παράλληλα, η διαφαινόμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οδηγεί στην αναρρίχηση των εθνικών θεμάτων στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, με τα ζητήματα των χαμηλών μισθών και των συνθηκών εργασίας να ακολουθούν. Την πρώτη πεντάδα στη λίστα των κορυφαίων προβλημάτων της περιόδου συμπληρώνουν τα θέματα διαφθοράς και διαφάνειας και τα ζητήματα που αφορούν στην Παιδεία.

Δημοσκόπηση Prorata

Τέλος, μονοψήφια παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία (31%) και ΣΥΡΙΖΑ (25%), συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου, διαμορφώνοντας την μεταξύ τους απόσταση στο 6%. Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγράφει οριακή αύξηση των δυνάμεων του, ανιχνευόμενο στο 12,5%, ενώ για τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν παρατηρούνται μεταβολές: Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5% των προτιμήσεων, η Ελληνική Λύση το 3,5% και το ΜεΡΑ 25 το 2%.

Δημοσκόπηση Prorata

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter