Δημοσκόπηση: Συνεχίζεται η πτώση της ΝΔ – Ποιοί αναδεικνύονται χειρότεροι υπουργοί

Δημοσκόπηση: Συνεχίζεται η πτώση της ΝΔ – Ποιοί αναδεικνύονται χειρότεροι υπουργοί

Τη δημοσκοπική υποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό του ιστότοπου powergame.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 7 Μαΐου, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με απώλεια μιας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της GPO, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει άνοδο.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση: Νέο κλείσιμο της ψαλίδας – Στο 5,3% η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ, στάσιμο το ΚΙΝΑΛ

Ειδικότερα,  ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,8% έναντι 31,8% της μέτρησης του Μαρτίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22,8% έναντι 22,2%.

Το 12,6% των προτιμήσεων συγκεντρώνει το ΚΙΝΑΛ, υποχωρώντας έτσι πλέον της μιας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον Μάρτιο (13,8%). Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5,9% των προτιμήσεων (έναντι 5,5%), η Ελληνική Λύση το 4,6% (έναντι 4,1%), το ΜέΡΑ 25 το 2,4% (έναντι 2,3%), οι νεοφασίστες Έλληνες για την Πατρίδα το 1,9% (1,7%) ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,4% (3,1%).

Τέλος, το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 10,6%  ενώ λευκό επιλέγει το 1,4% με το 2,6% να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO έρχονται στο φόντο προηγούμενων μετρήσεων που πιστοποιούν την διαρκή φθορά της κυβέρνησης, στο περιθώριο της ενεργειακής κρίσης και του διογκούμενου κύματος ακρίβειας.

Χειρότεροι υπουργοί  Γεωργιάδης και Κεραμέως

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, σκληρή μάχη για τον χειρότερο υπουργό της κυβέρνησης δίνουν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (62,8%) και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης με 61,5%.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας εξακολουθεί να είναι πρώτος σε θετικές γνώμες (70%), με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη να ακολουθεί με 60,5%.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter