Πειραιάς: «Πυρά» Μπελαβίλα κατά Βουράκη για το Δημοτικό Θεάτρο – «Κακώς δεν βρίσκεστε στο αυτόφωρο»

Πειραιάς: «Πυρά» Μπελαβίλα κατά Βουράκη για το Δημοτικό Θεάτρο – «Κακώς δεν βρίσκεστε στο αυτόφωρο»

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, Ιωσήφ Βουράκη στο newsbomb.gr, εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας, αναφορικά με τις ευθύνες για την καθίζηση της σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο, γεγονός που προκάλεσε τον τραυματισμό μαθητών οι οποίοι είχαν πρόβα εκείνη την ώρα.

Διαβάστε επίσης: Δημοτικό Θέατρο – «Πειραιάς για Όλους»: Σκληρή ανακοίνωση για την καθίζηση της σκηνής και τους τραυματισμούς μαθητών

«Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κύριος Ιωσήφ Βουράκης, εκτός από υπεύθυνος για ότι συνέβη στο Δημοτικό Θέατρο είναι και εξωφρενικά ψεύτης. Αντί να βρίσκεται στο αυτόφωρο, όπως θα είχε συμβεί σε οποιονδήποτε ιδιώτη επικεφαλής θεάτρου αυτοσχεδιάζει στα Media προκαλώντας γονείς και μαθητές», σημειώνει ο Νίκος Μπελαβίλας, παραθέτοντας τις απαντήσεις του προέδρου του ΟΠΑΝ.

«Ένα κομμάτι της σκηνής κατεβαίνει, βυθίζεται για να παίζει ορχήστρα για να παίζει ορχήστρα. Στο Δημοτικό Θέατρο είναι εκατοντάδες κόσμος, κάθε μέρα, χιλιάδες κόσμος, κάθε χρόνο όλοι όσοι ανεβαίνουν στη σκηνή, παραγωγοί, ηθοποιοί, τεχνικοί σέβονται αυτό που γίνεται εδώ.»

Αναλυτικά η απάντηση του Νίκου Μπελαβίλα:

Όχι κύριε Βουράκη, κανένα κομμάτι της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δεν βυθίζεται ούτε ποτέ βυθιζόταν. Υπάρχει το χαμηλό επίπεδο της ορχήστρας και πίσω της η σκηνή. Από τον 19ο αιώνα. Στη σκηνή επίσης δεν ανεβαίνουν κάθε μέρα «εκατοντάδες κόσμος», ούτε «χιλιάδες κόσμος» όπως δηλώνετε. Ανεβαίνουν μόνο οι ηθοποιοί, οι ορχήστρες και οι μουσικοί, οι τεχνικοί. Δεν είναι η πλατεία Κοραή, είναι η σκηνή του θεάτρου!

Σχετικά με το τι συνέβη δήλωνετε «Δυστυχώς κάποιος από την παραγωγή της παράστασης που τρέχει τώρα δεν σεβάστηκε το ότι πρέπει να ενημερώσει, δεν σεβάστηκε τις οδηγίες και αποφάσισε από μόνος του χωρίς να ενημερώσει κανέναν να σκεπάσει το κομμάτι που βρίσκεται η ορχήστρα. Έβαλε λοιπόν κάποια ξύλα από πάνω, τα οποία υπάρχουν από κατασκευής της σκηνής. Κάποια παιδιά που κάνανε πρόβα εχθές νόμιζαν ότι είναι δάπεδο, όπως θα το νόμιζε οποιοσδήποτε και πάτησαν επάνω. Άνοιξε το δάπεδο.»

Απάντηση: Δεν διοικείτε το θέατρο, απλώς προεδρεύετε και εσείς;

Στη συνέχεια λέτε, ότι σκεπάστηκε η ορχήστρα «με κάποια ξύλα» τα οποία “υπάρχουν από κατασκευής της σκηνής.»

Απάντηση: Οι φωτογραφίες πλημμύρισαν το διαδίκτυο. Ποια ξύλα από κατασκευής της σκηνής; Είναι πηχάκια κατάλληλα για κορνιζάρισμα και τάβλες κακού μαραγκού, όχι για «πατάρι» παράστασης με βάρη ανθρώπων. Τα παιδιά δεν νόμιζαν ότι ήταν δάπεδο όπως προσπαθείτε να πείσετε. Φταίνε δηλαδή τα παιδιά; Γιατί ψεύδεστε με τέτοιο άτσαλο τρόπο; Ήταν δάπεδο, σκαλιά για να περπατήσουν οι ηθοποιοί, τα παιδιά στο ίδιο χρώμα με τη σκηνή, επίτηδες για να φαίνεται το ίδιο. Γιατί κοροϊδεύετε δημότες, γονείς, παιδιά, ανθρώπους του θεάτρου, όλους μας κατάμουτρα.

Και συνεχίζετε: «Δεν έπεσε κάποιο κομμάτι της σκηνής όπως έχει γραφτεί. Δεν άνοιξε σκηνή σταδίου όπως έχει γραφτεί. Άνοιξαν τα ξύλα που είχαν τοποθετηθεί για να κρύψουν το κομμάτι της ορχήστρας και από ότι μου είπανε γιατί δεν ήμουν εδώ, ήρθα σε 3-4 λεπτά από το συμβάν. Κάποια παιδιά πέσανε στο άνοιγμα αυτό και είχανε κάποιους ελαφρούς τραυματισμούς και από την ενημέρωση που είχα οι τραυματισμοί είναι ελαφριοί, ευτυχώς, εκτός από μια κοπέλα η οποία έμεινε για προληπτικούς λόγους στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά.»

Εντέλει κύριε Πρόεδρε, ή δεν ξέρετε τι λέτε ή είστε επικίνδυνος ψεύτης. Επεκτάθηκε παράνομα τη σκηνή με επιφάνειες πάχους φλούδας ξύλου και πηχάκια χιλιοστών για λόγους οικονομίας. Για να γλυτώσει ο παραγωγός λίγα ευρώ. Χωρίς άδεια από κανέναν. Χωρίς τεχνικό. Σε αυτό το ψευτοπατάρι ανεβάσατε ολόκληρο σχολείο. Το βράδυ στην παράσταση πιθανόν θα κατέρρεε ολόκληρο με το θέατρο κατάμεστο. Και θα είχαμε μία μεγάλη τραγωδία. Αυτή η παράνομη για πολλούς λόγους κατασκευή, που δηλώνετε ότι δεν γνωρίζετε καν ποιος την έκανε, αυτή η επέκταση σκηνής είναι που κατέρρευσε. Κατά τη γνώμη μας κακώς δεν βρίσκεστε σήμερα στο αυτόφωρο. Αν το ίδιο περιστατικό συνέβαινε σε οποιονδήποτε ιδιώτη επικεφαλής θεάτρου θα είχε συλληφθεί από χθες. Οι κατηγορίες είναι πολλές. Και η έλλειψη συνείδησης του κινδύνου στον οποίο θέσατε τα παιδιά είναι η χειρότερη.

Είναι κρίμα που δεν υπάρχει ουδείς θεσμικός προϊστάμενος σας σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο να σας ξηλώσει. Γιατί για αυτό το θέατρο μάτωσαν γενιές, για να υπάρχει ως στολίδι της πόλης. ως τόπος πολιτισμού για παιδιά και μεγάλους. Απέχετε έτη φωτός από όλα αυτά. Όχι προς το φως, προς το σκότος κύριε Πρόεδρε του ΟΠΑΝ. Κρίμα! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter