Ανασκευάζει ο σύμβουλος Μητσοτάκη: Παρεξήγηση – Μιλούσα για προσπάθεια ερευνών του Oruc Reis

Ανασκευάζει ο σύμβουλος Μητσοτάκη: Παρεξήγηση – Μιλούσα για προσπάθεια ερευνών του Oruc Reis

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου από την παραδοχή του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύαρχος ε.α Αλέξανδρος Διακόπουλος ότι το Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου τον ανάγκασαν να προβεί σε διορθωτική δήλωση κάνοντας λόγο για παρεξήγηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

Τι σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιό του για όσα υποστήριξε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυριζόταν στον ΑΝΤ1 πως το Oruc Reis δεν έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του κ. Μητσοτάκη, κ. Διακόπουλος, επιβεβαίωνε εμφατικά στο Open πως και έρευνες έγιναν και κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας υπήρξε, διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τις αστειότητες περί «θορύβου» που εμπόδιζε τις έρευνες.

Δυστυχώς, ακόμα και στα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει».

Διαβάστε επίσης

Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μητσοτάκη: Το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter