Δίωξη Βαξεβάνη για Novartis: Για 23 Μαρτίου πήρε προθεσμία – Ζητεί βασικά αποδεικτικά έγγραφα και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Αγγελή, Ράικου και Τσατάνη

Δίωξη Βαξεβάνη για Novartis: Για 23 Μαρτίου πήρε προθεσμία – Ζητεί βασικά αποδεικτικά έγγραφα και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Αγγελή, Ράικου και Τσατάνη

Προθεσμία για τις 23 Μαρτίου ζήτησε και έλαβε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου, αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για τη δήθεν «σκευωρία» της Novartis, κατά το «Μητσοτάκειο αφήγημα» που έχει αρχίσει να γίνεται ανέκδοτο στην ΕΕ.

Σε έγγραφη αίτηση που κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του, ο Κώστας Βαξεβάνης ζητεί από την ανακρίτρια τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας, καθώς επίσης και να του προσκομιστούν βασικά αποδεικτικά έγγραφα τα οποία δεν υπάρχουν στη δικογραφία.

Ενδεικτικά κάποια από τα έγγραφα αυτά, είναι η αναφορά της τότε ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα κατά της εισαγγελέως Ελένη Ράικου τον Ιανουάριο του 2017, στην οποία κατήγγειλε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς είχε…«ξεχάσει» να της διαβιβάσει 250.000 έγγραφα από τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο.

Μάλιστα οι δικηγόροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και ο νομικός σύμβουλος της εφημερίδας Γιάννης Απατσίδης εύλογα αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν η ανακρίτρια να συντάσσει κατηγορητήριο, στο οποίο χαρακτηρίζει την αναφορά της Ζαμανίκα ως «αβάσιμη» την οποία ούτε έχει δει, ούτε υπάρχει στη δικογραφία.

Εκτός από τη χορήγηση βασικών αποδεικτικών εγγράφων τα οποία δεν υπάρχουν στη δικογραφία, ένα από τα αιτήματα του Βαξεβάνη είναι να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» έχει κληθεί από την Ανακρίτρια ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχείρισης παρανόμως εκβιαστικών μέσων, για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και για εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για ωμή ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Δίωξη Βαξεβάνη για Novartis: Για 11 Μαρτίου πήρε προθεσμία – «Οι θεωρίες συνωμοσίας αφορούν τη συνωμοσία Μητσοτάκη με την αθλιότητα»

Ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης για το σκάνδαλο Novartis – Κύμα συμπαράστασης για την ανήθικη στοχοποίηση του

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter