Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες – Η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες – Η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

Ανατράπηκε άρδην το σκηνικό με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς την Παρασκευή η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέλφια που εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ήταν αυτοί που επέβαιναν στο μηχανάκι και εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο ή αν κάποιος από τους δύο βρισκόταν στο βαν που συνόδευε τους δράστες.

Την είδηση της σύλληψης των δυο ατόμων έκανε γνωστή, όπως συνηθίζει άλλωστε τελευταία, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Είχαμε πει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», ανάφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η ενημέρωση της Αστυνομίας

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σήμερα σε επίσημη ενημέρωση σχετικά με τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κατερίνα Δημογλίδου ανέφερε πώς η παρακολούθηση πολλών μηνών κατέληξε στις συλλήψεις.

Οι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν.

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε η ενημέρωση.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμα ένα άτομο που σχετίζεται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Να σημειωθεί ότι από την αστυνομία αναζητούνται ακόμα τρία άτομα, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Το πράσινο φως για να προχωρήσουν στις συλλήψεις δόθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Απριλίου έγινε η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεία καθαρισμού που φαίνονται ότι είναι ιδιοκτήτες. Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας μετέβη στην εταιρεία προκειμένου δήθεν να πραγματοποιήσει ελέγχους στα βιβλία.

Στόχος ήταν οι ιδιοκτήτες να προσαχθούν στην Ασφάλεια για κάποιες ώρες ούτως ώστε να προλάβουν να βρουν το στοιχείο που θα τους βοηθούσε στην έρευνα. Και έτσι έγινε…

Μετά από αρκετές ώρες τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν προλάβει να δουν τις δυο ημέρες που έγινε η ακύρωση και στη συνέχεια η δολοφονία, για το που βρίσκονταν τα οχήματα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Αναφορικά με το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι:

είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής, ενώ επιπλέον,
ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Ευχαριστίες από τη σύζυγο του Καραϊβάζ

Με το που έγιναν οι δύο συλλήψεις η ασφάλεια ενημέρωσε την σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ευχαρίστησε και τους αξιωματικούς και δήλωσε:

“Νιώθω δικαιωμένη, είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως, ότι προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις αυτές, έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, γιατί όπως έχω πει, Aνώτατος Aξιωματικός μου είχε πει, ότι: “ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του“” τόνισε στον ΑΝΤ1.

Σε βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για τη μαφιόζικη δολοφονία 35χρονου πυγμάχου στο Γαλάτσι το Δεκέμβριο του 2021. Το θύμα φέρεται να σχετιζόταν με κυκλώματα της νύχτας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter