Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον ανακριτή η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον ανακριτή η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες η αδερφή του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr.

Ήδη, ο ανακριτής φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να έχει ενημερώσει την αδερφή του Γ. Καραϊβάζ για την ακριβή ημέρα και ώρα που πρέπει να παραστεί προς εξέταση, στο πλαίσιο των ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα και αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν δηλώσει μέσω της συνηγόρου τους, δικηγόρο Αθηνών, Ρόης Παυλέα, παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι παραμένουν οι δύο κατηγορούμενοι 40 και 48 ετών, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραιβάζ. Μάλιστα σύμφωνα με την υπεράσπιση τους αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σύλληψη.

Τα ίδια «ισχνά» στοιχεία

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξέφραζαν αμφιβολίες για τη δικαστική πορεία της υπόθεσης, καθώς φαίνεται ότι ναι μεν  υπήρχαν ενδείξεις για τους φερόμενους ως δράστες, αλλά όχι επαρκείς αποδείξεις που θα μπορούσαν να σταθούν σε ακροατήριο (εάν τελικά η υπόθεση φτάσει μέχρι εκεί).

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, το Documento, τα ίδια στοιχεία είχαν διαβιβαστεί από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ πριν από έναν και πλέον χρόνο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ωστόσο οι εισαγγελείς έδωσαν εντολή να συνεχιστεί η έρευνα με το σκεπτικό ότι τα στοιχεία ήταν «ισχνά».

Διαβάστε επίσης:

«Έκαψαν» την έρευνα για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter