Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Ε» και οι δεκάδες επιθέσεις που συνδέονται μεταξύ τους

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Ε» και οι δεκάδες επιθέσεις που συνδέονται μεταξύ τους

Κομβικό ρόλο στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού έχει παίξει προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Ε». Είναι ένας από τους τρεις συνολικά προστατευόμενους μάρτυρες που αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι έχουν καταθέσει επισήμως υπό καθεστώς προστασίας στις αστυνομικές αρχές.

Ο μάρτυρας «67Ε» συνδέει πάνω από 10 επιθέσεις οπαδών του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια με συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία η ΕΛ.ΑΣ χαρακτηρίζει ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» που είτε συμμετείχαν σε επεισόδια, είτε έδιναν εντολές για να γίνουν είτε κατεύθυναν άλλους οπαδούς.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ ο «67Ε» έχει αναγνωρίσει συγκεκριμένα πρόσωπα είτε από βιντεοληπτικό που έχει στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ, είτε επειδή «ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στις επιθέσεις». Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις καταθέσεις αυτές και σε συνδυασμό με το βιντεοληπτικό υλικό κατέληξαν στα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί.

Ένα από τα περιστατικά για τα οποία έχει καταθέσει ο «67Ε» είναι και αυτό του Δεκεμβρίου του 2021 στο Μενίδι της Αττικής, όταν τέσσερις οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο ακολούθησαν έναν ντελιβερά ο οποίος φορούσε σκούφο της ΑΕΚ. Οι οπαδοί, σύμφωνα πάν τα με τον προστατευόμενο μάρτυρα, ακινητοποίησαν τον ντελιβερά και αφού τον μαχαίρωσαν του αφαίρεσαν το σκούφο που φορούσε.

Άλλη επίθεση στην οποία αναφέρθηκε ο «67Ε» είναι αυτή του Δεκεμβρίου του 2021, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν σε αστυνομικούς έξω από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακός – Άρης. Σύμφωνα με τον «67Ε» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένα από τα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί φέρεται «να έβγαλε μαχαίρι το οποίο έδειχνε στους αστυνομικούς και τους έλεγε ότι θα τους μαχαιρώσει».

Ακόμη μία περίπτωση επεισοδίων στην οποία έχει αναφερθεί ο «67Ε» είναι και αυτή στις 5 Δεκεμβρίου του 2022, την ημέρα που είχε προγραμματιστεί αγώνας μπάσκετ στο Στάδιο Ειρήνης και Φίλιας (ΣΕΦ) μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα 100 οπαδοί του Ολυμπιακού «έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face, κρατώντας Αυτοσχέδιους Εμπρηστικούς Μηχανισμούς (Α.Ε.Μ.) τύπου βόμβας μολότοφ και ξύλινα κοντάρια, κινήθηκαν από την είσοδο του παρκινγκ του Σ.Ε.Φ. προς την υπόγεια διάβαση που οδηγεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ενήργησαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού προς την είσοδο του παρκινγκ του γηπέδου όπου, φτάνοντας πλέον τους 250 περίπου, συνέχισαν τις επιθέσεις με ρίψεις των ανωτέρω αντικειμένων εναντίον των διμοιριών.

Διαβάστε επίσης: 

ΕΛΑΣ για τα αρχηγικά μέλη της Θύρας 7: Βαριά ποινικά μητρώα που εργάζονταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον δήμο Πειραιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Διαβιβαστικό – φωτιά για συλληφθέντες και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι τρεις οπαδοί του Ολυμπιακού που έγιναν προστατευόμενοι μάρτυρες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για ανθρωποκτονία και εγκληματική οργάνωση – Συνολικά 28 αδικήματα

Μπλόκο στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με «φυτευτή» διάταξη – Κλείδωσαν το άρθρο στη δημόσια διαβούλευση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter