Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Νεκρός έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ στην οδό Ανίνου στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο δημοσιογράφος δέχθηκε τουλάχιστον έξι σφαίρες από αγνώστους ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, μετά τη δουλειά ενώ στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 17 κάλυκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δημοσιογράφος ήταν έξω από το σπίτι του έχοντας μόλις επιστρέψει από τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star, όταν ένα μηχανάκι με δυο άτομα πέρασε από δίπλα του, με έναν εκ των επιβαινόντων να τον πυροβολεί τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στο σημείο βρέθηκαν αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος. Οι αρχές συλλέγουν πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες που βρίσκονται στο σημείο ενώ κατά τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες φορούσαν στρατιωτικά ρούχα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.

Γιούροβα: «Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη»

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια δήλωσε σοκαρισμένη από τη δολοφονία του δημοσιογράφου. «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στη Αθήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί».

Πελώνη: «Μας σόκαρε όλους η δολοφονία του Γ.Καραϊβάζ»

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Η κυρία Πελώνη προσέθεσε: «Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Media Freedom Rapid Response:

Σοκαριστική δολοφονία Έλληνα τηλεοπτικού δημοσιογράφου ζητά άμεση απάντηση

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου μαζί με το Media Freedom Rapid Response εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του Έλληνα αστυνομικού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα και προτρέπουν τους ανακριτές να διαπιστώσουν αμέσως εάν η δολοφονία σχετίζεται με το δημοσιογραφικό του έργο.

 

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ασχολιόταν εδώ και χρόνια με το αστυνομικό ρεπορτάζ. Ξεκίνησε την δεκαετία του 1990 παιρνώντας τα περισσότερα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας στον ANT1. Το 2017 αποχώρησε από τον σταθμό και μετακόμισε στο Star, όπου εμφανιζόταν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ξεκινήσει τη δική του προσπάθεια δημιουργώντας την ιστοσελίδα bloko.gr.

Σημειώνεται πως πριν από λίγο καιρό είχε καταγραφεί η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Στέφανου Χίου.

Υπενθυμίζεται πως το 2010 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, κάτω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter