Δουβλίνο: Πώς οι φήμες για την ταυτότητα του δράστη έκαψαν την πόλη – Φόβοι για νέο ακροδεξιό πογκρόμ

Δουβλίνο: Πώς οι φήμες για την ταυτότητα του δράστη έκαψαν την πόλη – Φόβοι για νέο ακροδεξιό πογκρόμ

Μετά την έκρηξη της ακροδεξιάς τυφλής βίας που άφησε πίσω της τραυματίες και σημαντικές ζημιές στο κέντρο του Δουβλίνου εξαιτίας της επίθεσης έξω από σχολείο εναντίον μια γυναίκας, ενός άνδρα και τριών παιδιών από έναν 40χρονο άνδρα που οι ακροδεξιοί έσπευσαν να παρουσιάσουν ως μετανάστη, η εικόνα που περιγράφουν οι Αρχές είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Δείτε επίσης: Δουβλίνο: Πρωτοφανείς ταραχές μετά την επίθεση με μαχαίρι – «Ασυνήθιστη έκρηξη βίας»

Σύμφωνα με την αστυνομία το βίαιο ακροδεξιό πογκρόμ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όσες συλλήψεις και να γίνουν (έχουν ήδη γίνει πάνω από34 συλλήψεις και έπονται και άλλες), δεν αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένο περιστατικό. Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο Ντρου Χάρις σε δηλώσεις του, η αστυνομία ήδη ετοιμάζει σχέδια δράσης και για άλλα τέτοια περιστατικά καθώς όπως τόνισε: «Θα πρέπει να κάνουμε την παραδοχή ότι θα δούμε κι άλλες τέτοιες διαδηλώσεις. Αυτό που είδαμε χθες βράδυ ήταν μια έκρηξη βίας πέραν του συνηθισμένου. Αυτές οι σκηνές δεν έχουν επαναληφθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Παρατηρούμε ένα στοιχείο ριζοσπαστικοποίησης που κινδυνεύει να διαλύσει την κοινωνία μας. Το μέγεθος των ταραχών και η ένταση του μίσους που δέχθηκαν οι αξιωματικοί μας, μας αναγκάζει να κάνουμε μια ριζική αναθεώρηση των τακτικών τήρησης της δημόσιας τάξης».

Διαβάστε επίσης:  Ιρλανδία: Βίαιες διαδηλώσεις στο Δουβλίνο μετά τους τραυματισμούς παιδιών από επίθεση με μαχαίρι (Video)

Όπως σημείωσαν ειδικοί, το μίσος απέναντι στους αιτούντες άσυλο τα τελευταία χρόνια στην Ιρλανδία έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας, καθώς στην ακροδεξιά παράδοξη λογική, οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο φταίνε για την σφοδρή κρίσης στέγασης, για το έγκλημα και για όλα τα δεινά της ιρλανδικής κοινωνίας. Κατά το πρόσφατο παρελθόν στην Ιρλανδία έχουν σημειωθεί διαδηλώσεις έξω από κέντρα προσφύγων, αλλά και σε μια άκρως επικίνδυνη διαμαρτυρία έξω από την Βουλή της Ιρλανδίας κατά την οποία οι βουλευτές είχαν εγκλωβιστεί στο κτήριο.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης που σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Δουβλίνου, καθώς και τα στοιχεία του υπόπτου, ο οποίος έχει συλληφθεί δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί από την αστυνομία. Όμως η ξενοφοβική κατάσταση που επικρατεί στην ιρλανδική κοινωνία, δημιούργησε έναν ένοχο που σύμφωνα με τους ακροδεξιούς είναι από την Αλγερία. Τα πρώτα στοιχεία που αναφέρονται σε δημοσιεύματα καταδεικνύουν ότι ο δράστης ήταν Ιρλανδός πολίτης που είχε λάβει υπηκοότητα πριν από πάνω από 20 χρόνια. Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο που παραβλέπεται σκοπίμως προφανώς από τους ακροδεξιούς αγκιτάτορες στα σόσιαλ μίντια που οργάνωσαν το όργιο βίας, είναι πως τον δράστη εξουδετέρωσε ένας… μετανάστης διανομέας φαγητού από την Βραζιλία που τον χτύπησε με το κράνος της μηχανής του στο κεφάλι και στην συνέχεια τον κράτησε στο έδαφος μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Αυστρία: Η γενέτειρα του Χίτλερ ακόμα τιμά τους ναζί!

Γάζα: Αγωνία για την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων – Τετραήμερη εκεχειρία με εμπόδια

Απολογείται ο «δράκος των Εξαρχείων»: Είχε συλληφθεί πέντε φορές – «Όταν βγω, θα το ξανακάνω» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter