Δραματικές ώρες στην Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου – Εκκενώθηκαν 3 οικισμοί (Video)

Δραματικές ώρες στην Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου – Εκκενώθηκαν 3 οικισμοί (Video)

Δραματικές είναι οι στιγμές στην Πάρνηθα όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά με τις φλόγες να καίνε σπίτια στον οικισμό Αγία Παρασκευή στο Μενίδι. Οι κάτοικοι έχουν λάβει μηνύματα εκκένωσης, για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντω.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Κοντά στα σπίτια οι φλόγες – Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία (Videos)

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, στο mega «η φωτιά είχε μπει στα σπίτια, ζητάω βοήθεια. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Έχει πάρα πολύ αέρα. Κάνουμε έκκληση για εναέρια και ενίσχυση των δυνάμεων».

Σύμφωνα με το OPEN, οι φλόγες πλησιάζουν το μοναστήρι από την πίσω πλευρά του και αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση από αέρος στο σημείο, θα καεί. «Είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα που δεν μπορούμε να τα συγκεντρώσουμε. Είναι τόσο μεγάλη η δύναμη του αέρα», αναφέρει σύμβουλος του δημάρχου, μιλώντας στο OPEN.

Oι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Η φωτιά αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς την Αμυγδαλέζα.

Με το πρώτο φως της μέρας, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα τα οποία ρίχνονται στη μάχη. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, τα βασικά μέτωπα στη Φυλή είναι δύο, το ένα στη Δεκέλεια (Μενίδι) και το άλλο στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο.

Μεγάλο είναι το στοίχημα της Πυροσβεστικής να μην φτάσει και απειλήσει η δυνατή φωτιά τον Εθνικό Δρυμό.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter