Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Κοντά στα σπίτια οι φλόγες – Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία (Videos)

Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Κοντά στα σπίτια οι φλόγες – Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία (Videos)

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πάρνηθα με την κατάσταση να δυσχεραίνει ώρα με την ώρα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών. Η αλλαγή της φοράς του ανέμου έχουν στρέψει τις φλόγες προς κατοικίες στα όρια του Μενιδίου και τις τελευταίες ώρες δίνεται μάχη ώστε να αναχαιτιστεί η πορεία της πυρκαγιάς.

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι δύο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής: στη Δεκέλεια (Μενίδι) και στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου από τον στρατό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Στάθης Τοπαλίδης, ανέφερε ότι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής εκκενώθηκαν γηροκομεία που φιλοξενούσαν 150 ηλικιωμένους, αλλά και το μοναστήρι.

«Με λεωφορεία 150 άτομα πήγαν σε ασφαλή σημεία, είτε σε άλλα γηροκομεία είτε σε νοσοκομεία, Είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Εκκενώσαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter