Μακάμπι – Παναθηναϊκός 85-83: Άργησε να ξυπνήσει και τώρα τρέχει

Μακάμπι – Παναθηναϊκός 85-83: Άργησε να ξυπνήσει και τώρα τρέχει

Χρυσή ευκαιρία νίκης έχασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μακάμπι στο Βελιγράδι, σε έναν αγώνα όπου επέστρεψε από το -18 αλλά ηττήθηκε με δύο εύστοχες βολές 2’’ πριν τη λήξη: 85-83. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 46-37. Οι Ισραηλινοί προηγούνται με 2-1 και το «τριφύλλι» καλείται να κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια της σειράς για να πάει στο Βερολίνο.

Toν αγώνα παρακολούθησαν στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου περίπου 1000 Ισραηλινοί φίλαθλοι, σε συνεννόηση με τη σερβική κυβέρνηση, παρά τη φημολογούμενη δέσμευση της Μακάμπι από την αρχή της περιόδου, ότι θα έδινε όλους τους εντός έδρας αγώνες της κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που ταξίδεψε στη Σερβία για να παρακολουθήσει το ματς, διαμαρτυρήθηκε έντονα μέσα από τα social media, αφού δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση προς τον επίσημο Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος στο ξεκίνημα του αγώνα και βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά στο δεκάλεπτο: 23-11. Η είσοδος των Βιλντόσα, Παπαπέτρου βοήθησε τους «πρασίνους» να πλησιάσουν προσωρινά (36-29), αλλά η Μακάμπι εκτοξεύτηκε με διαδοχικά καρφώματα στο +15 λίγο πριν την ανάπαυλα (46-31), πριν μειωθεί η απόσταση με τρίποντα των Μήτογλου, Ναν. Ο Παναθηναϊκός έχασε την επαφή στα μέσα της γ’ περιόδου, όταν το σκορ εκτοξεύτηκε στο 57-39.

Ένα ελληνικό σερί 0-11 κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (64-56 από 64-47), αλλά το κρεσέντο του Λορέντζο Μπράουν μετά το 69-63 κράτησε τη Μακάμπι όρθια για κάμποσα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε ολική επαναφορά μετά το 81-71, με πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ναν, που μείωσε σε 83-82 με τρίποντα.

Ο Ματίας Λεσόρ ισοφάρισε με 1/ 2 βολές, αλλά ένα φάουλ του Τζέριαν Γκραντ στον Μπράουν 2’’ πριν το φινάλε έδωσε τη χαριστική βολή στην ελληνική ομάδα. Μετά τις 2/2 βολές του Αμερικανοϊσπανού, ο Ναν αστόχησε σε σουτ τριών πόντων.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 17 πόντους, αλλά ο Κώστας Σλούκας έμεινε στο μηδέν. Ο Κέντρικ Ναν πέτυχε 25 πόντους, τους περισσότερους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Βιλντόσα 9, Γκραντ 6, Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις 2, Μήτογλου 10, Λεσόρ 14, Κ. Αντετοκούνμπο, Μπαλτσερόφσκι. Απουσίασε και πάλι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ο Γουέιντ Μπάλντγουιν ήταν παρών στο γήπεδο αλλά δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού. Από τη Μακάμπι του άλλοτε «πράσινου» Όντεντ Κάτας, διακρίθηκαν οι Νίμπο 22, Μπράουν 16, Κόλσον 13, Ριβέρο 8, Ουέμπ 8.

Ο τέταρτος αγώνας θα διεξαχθεί το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ξανά στο Βελιγράδι. Εάν χρειαστεί πέμπτος, οι ομάδες θα συναντηθούν στο ΟΑΚΑ την επόμενη Τετάρτη, 8 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα για τρίτη φορά το βράδυ της Τρίτης, αυτή τη φορά στο Φάληρο, όπου οι ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά μεθαύριο. Το σκορ μετά τους πρώτους δύο αγώνες είναι 1-1.

Στα άλλα ζευγάρια, η Ρεάλ προηγείται της Βασκόνια με 2-0, ενώ η Φενέρμπαχτσε και η Μονακό είναι ισόπαλες με 1-1. Το τέταρτο παιχνίδι θα γίνει το βράδυ της Πρωτομαγιάς σε Βιτόρια και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα. Το φάιναλ-φορ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 24-26 Μαΐου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter