«Όχι» στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, λέει ο Χατζηδάκης – «Δεν θέλουν να χτυπήσουν την ακρίβεια», απαντά ο Νίκος Παππάς

«Όχι» στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, λέει ο Χατζηδάκης – «Δεν θέλουν να χτυπήσουν την ακρίβεια», απαντά ο Νίκος Παππάς

«Δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε αποσταθεροποίηση του προϋπολογισμού. Προτιμώ να γίνω δυσάρεστος μαζί σας», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, αρνούμενος ουσιαστικά το αίτημα σύσσωμης της κοινωνίας για μείωση του ΦΠΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επανέλαβε τη δικαιολογία πως δεν είναι βέβαιο ότι η μείωση της τιμής που θα φέρει ένα τέτοιο μέτρο, θα φτάσει στον καταναλωτή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη δηλαδή τι συνέβη σε άλλες χώρες…

Η απάντηση Παππά

«Για να χτυπηθεί η ακρίβεια πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ. Και το κενό από τη μείωση του ΦΠΑ θα καλυφθεί από τη φορολόγηση των υπερκερδών. Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που προτείνει και η Κομισιόν αλλά δεν ακολουθεί η ΝΔ» σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Η κυβέρνηση των… επιστολών δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια. Το παραδέχθηκε (και πάλι) ο κ. Χατζηδάκης. Μαζεύουν έσοδα και πιέζουν τη μεσαία τάξη. Τσάμπα το μελάνι, δηλαδή…» πρόσθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας με τον τρόπο του την πρόσφατη επιστολή του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης ανησυχεί για την κοινωνική απογοήτευση: «Ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία είναι η αποχή»

Αναδίπλωση Γεωργιάδη για τον χαρακτηρισμό «μάπα»- «Αγαπητέ Κασσελάκη, κακώς έγινε εν τη ρύμη του λόγου μου»

Κασσελάκης για Άδωνη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα» – Θυμίζει σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο Μητσοτάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter