Δραματικός Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα είμαι ζωντανός – Φοβάμαι για την χώρα μου»

Δραματικός Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα είμαι ζωντανός – Φοβάμαι για την χώρα μου»

Σε μια δραματική τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμε, ανέφερε ότι φοβάται για την ζωή του, αλλά και για την τύχη της χώρας του. Δραματικές προβλέψεις κάνει ο ίδιος ο Ζελένσκι για τον εαυτό του μετά τη Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στον καγκελάριο της Αυστρίας ότι δεν ξέρει πλέον πόσο καιρό θα υπάρχει ακόμη, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει για πόσο ακόμη ο ίδιος θα είναι ζωντανός.

Όπως συγκεκριμένα είπε ο Καρλ Νεχάμε: «Στη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, μου ζήτησε να βοηθήσουμε τη χώρα του».

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε κατά την δραματική του συνομιλία με τον Καρλ Νεχάμερ ότι στην χώρα του σημειώνονται σφοδρές μάχες. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και νεκροί», ενώ φέρεται να ζήτησε και την βοήθεια της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

Τέλος, ο Καρλ Νεχάμερ σημείωσε ότι: «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «άκρως δραματική… η Αυστρία καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσίας και υποστηρίζει τις σκληρές κυρώσεις της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα και να πάρουν τα όπλα έναντι των ρωσικών δυνάμεων.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Αυτό είναι μια διακήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης»

Σε ένα δραματικό του μήνυμα που ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό Twitter, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι:

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το Τσέρνομπιλ. Οι δυνάμεις μας δίνουν τις ζωές τους ώστε η τραγωδία του 1986 να μην επαναληφθεί. Το ανέφερα αυτό και στην Σουηδέζα πρωθυπουργό. Αυτό είναι μια διακήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter