Δριμεία επίθεση Αντώναρου κατά κυβέρνησης και Κεραμέως: Σταματήστε να έχετε στενά μυαλά και κλειστό κρατικό πορτοφόλι

Δριμεία επίθεση Αντώναρου κατά κυβέρνησης και Κεραμέως: Σταματήστε να έχετε στενά μυαλά και κλειστό κρατικό πορτοφόλι

Σκληρή επίθεση από τον Ευάγγελο Αντώναρο κατά της κυβέρνησης με αφορμή και τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα.

Κάνει λόγο για ανεπαρκή υπουργό Παιδείας που «δεν βουτάει τη γλώσσα της στο μυαλό της πριν ανοίξει το στόμα της».

Παράλληλα αποδομεί τις σκέψεις να ανοίξουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα και απευθυνόμενος συνολικά στην κυβέρνηση αναφέρει: 

«Σταματήστε να μιλάτε πολύ. Σταματήστε να σκέφτεσθε επικοινωνιακά. Σταματήστε να μπερδεύετε τον κόσμο. Σταματήστε να έχετε στενά μυαλά και κλειστό κρατικό πορτοφόλι. Με τα ημίμετρα τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Χρειάζεται σχέδιο, γενναιόδωρη αντιμετώπιση όσων θίγονται και ποταμοί χρημάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας όσο ακόμη υπάρχει λίγος χρόνος. Γιατί τον περισσότερο χρόνο που είχατε στη διάθεση σας τον αναλώσατε με αδικαιολόγητη αισιοδοξία, παχιές κουβέντες και μεγάλη τσιγκουνιά.»

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Aντώναρου στο facebook:

Για άλλη μια φορά η παντελώς ανεπαρκής Υπουργός Παιδείας αποδεικνύει ότι δεν βουτάει τη γλώσσα της στο μυαλό της πριν ανοίξει το στόμα της.

Προαναγγέλλει ότι “ίσως” ανοίξουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα. Την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό από το πολύ καλα ενημερωμένο ιστότοπο libre.gr ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στις τάξεις των ειδικών της επιτροπής για το κατά πόσον είναι φρόνιμο να ανοίξουν τα σχολεία για λίγες μέρες πριν ξανακλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η αλήθεια είναι: Το μάθημα με απόσταση γίνεται με μεγάλες δυσκολίες. Και γιατί το σύστημα δεν είναι επαρκές. Και γιατί οι ταχύτητες του Ίντερνετ στην Ελλάδα είναι με ρυθμό χελώνας. Και γιατί κυρίως οι μικρόι μαθητές δεν μπορούν εύκολα να εξοικειωθούν και να συγκεντρωθούν.

Αλλά: Αυτοί δεν είναι επαρκείς λόγοι για να προκληθεί (και μάλιστα με μικρή ωφέλεια) κι άλλη “έκρηξη” στην πανδημία τη στιγμή που η χώρα φλέγεται.

Αυτό δεν το χωράει το μυαλό της Υπουργού που είχε πει προ ημερών ότι θα περιμένει την εισήγηση της επιτροπής αλλά τώρα φαίνεται να το ξανασκέφτεται. Δεν μας εκπλήσσει. Είναι χαρακτηριστική στάση που αποτυπώνει τα μπρος-πίσω μιας ανερμάτιστης και εντελώς ανίκανης κυβέρνησης.

Το επιχείρημα ότι σε άλλες χώρες τα σχολεία λειτουργούν έχει μόνο εν μέρει βάση. Στη Γαλλία ο Πρόεδρος Μακρόν ανήγγειλε ότι τα σχολεία θα ξανανοίξουν το νωρίτερο στις 20 Ιανουαρίου — δηλαδή αρκετά μετά το τέλος των διακοπών. Στην Ιταλία γίνονται μαθήματα σε αραιωμένες τάξεις με δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικων που προσλήφθηκαν το καλοκαίρι. Στη Γερμανία 200.000 μαθητές ( σύμφωνα με σημερινά στοιχεία) ειναι σε καραντίνα και γίνονται σκέψεις, να κλείσουν τα σχολεία πρόωρα, τουλάχιστον σε κάποια κρατίδια.

Σε μας εδώ γιατί τέτοια βιασύνη;

Καταλαβαίνω τους γονείς που σηκώνουν τα χέρια ψηλά με την ανεπαρκή τηλεκπαίδευση που παρέχεται. Καταλαβαίνω τους εκπαιδευτικούς που έχουν φθάσει στα όρια των αντοχών τους. Καταλαβαίνω τους μαθητές μικρούς αλλά και μεγάλους που αισθάνονται ότι χάνουν χρονιές. Καταλαβαίνω — κυρίως — ότι το σχολείο είναι ζωντανή διδασκαλία, πρόσωπο με πρόσωπο και με άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αλλά οι ειδικές συνθήκες– που δεν φαίνεται να δαμάστηκαν μέχρι στιγμής από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί — απαιτούν ειδικές, ασυνήθιστες συμπεριφορές. Ίσως για λίγο ακόμη. Η για όσο χρειάζεται. Γι να μη βυθισθούμε σ’ ένα ακόμη μεγαλύτερο τέλμα από το οποίο θα δυσκολευθούμε να βγούμε. Άλλωστε, όπως προειδοποιούν εδώ και λίγες μέρες όλοι οι ειδικοί, το τρίτο κύμα της πανδημίας μπορεί να είναι πολύ κοντά. Οπότε πρέπει να έχουμε κάνει όλα τα “οχυρωματικα” έργα που χρειάζονται. Οσο επώδυνα κι αν είναι.

Γι αυτό και απευθύνω έκκληση στη κυβέρνηση: Σταματείστε να μιλάτε πολύ. Σταματείστε να σκέφτεσθε επικοινωνιακά. Σταματείστε να μπερδεύετε τον κόσμο. Σταματείστε να έχετε στενά μυαλά και κλειστό κρατικό πορτοφόλι. Με τα ημίμετρα τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Χρειάζεται σχέδιο, γενναιοδώρη αντιμετώπιση όσων θίγονται και ποταμοί χρημάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας όσο ακόμη υπάρχει λίγος χρόνος. Γιατί τον περισσότερο χρονο που είχατε στη διάθεση σας τον αναλώσατε με αδικαιολόγητη αισιοδοξία, παχιές κουβέντες και μεγάλη τσιγκουνιά.

Διαβάστε επίσης: Επιμένει η Κεραμέως στο άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές – Δεν υπάρχει εισήγηση για rapid tests

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter