ΔΣΑ: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Κωστή Χατζηδάκη

ΔΣΑ: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Κωστή Χατζηδάκη

Προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση σε βάρος του υπουργού Εργασίας και δικηγόρου Κωστή Χατζηδάκη διεξάγει ο δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επειδή δεν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δικηγόρων για το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.

Η πειθαρχική έρευνα διεξάγεται με εντολή του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου μετά από αναφορά δικηγόρου – μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΜεΡΑ25, όπως μετέδωσε το dikastiko.gr, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί πειθαρχικό αδίκημα από την πλευρά του Χατζηδάκη.

Ο υπουργός Εργασίας είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου και βρίσκεται σε αναστολή άσκησης επαγγέλματος λόγω της υπουργικής ιδιότητας.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜεΡΑ25 κατήγγειλε ότι ο κ. Χατζηδάκης δε δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος σχετικά με το θέμα της αύξησης κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα οι δικηγόροι προχώρησαν σε αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για την αύξηση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών από το 2023.

Στο πλαίσιο μάλιστα της συγκέντρωσης, παρέπεμψαν στο δημοσίευμα του Documento για παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ με την κωδική ονομασία 5.046c κάτι που δείχνει και τον αντίκτυπο των αποκαλύψεων, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα.

«Κύριε υπουργέ, 5.046c εσάς σας ακούνε. Εσείς μας ακούτε; Όχι νέα αύξηση στις εισφορές», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο μήνυμα διαμαρτυρίας τους. Σε πανό που άνοιξαν έξω από την είσοδο του υπουργείου ανέγραφαν επίσης: «ΟΙ ΑΓΩΝ(Ι)ΕΣ ΘΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ».

Δείτε επίσης: Επί δύο χρόνια παρακολουθείτο από την ΕΥΠ ο «στόχος 5046c Κωστής Χατζηδάκης»

Δείτε επίσης: Ιδού οι αποδείξεις που ζητάτε, κ. Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter