Δυναμική πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ (Photos)

Δυναμική πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ (Photos)

Με κεντρικό σύνθημα: «Δεν θα τρομοκρατούν συλλήψεις δακρυγόνα, όλοι στον δρόμο όλοι στον αγώνα», εκατοντάδες φοιτητές συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση και πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές στέκονται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς και ενάντια στην αστυνομική καταστολή.

Απαιτούν την απόσυρσή του και τονίζουν πως καμία αναβάθμιση δεν θα υπάρξει παρά μόνον υποτίμηση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00 από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε, υπό τον στενό κλοιό των ΜΑΤ, στη Βουλή λίγο πριν τις 21:00.

Οι φοιτητές, εν όψει της μεγάλης κινητοποίησης την Πέμπτη (18/1) έκαναν λόγο για μια πρώτη ενδεικτική απάντηση στη σημερινή επίθεση της αστυνομίας, κατά την οποία τραυματίστηκε φοιτητής στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία το πρωί της Δευτέρας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, του οποίου τα τμήματα τελούν υπό κατάληψη έπειτα από σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ εισέβαλαν με μηχανές στο ΕΜΠ και κυνηγούσαν άτομα μέσα σε χώρους τους ιδρύματος και συγκεκριμένα στη σχολή Ηλεκτρολόγων, ενώ επιτέθηκαν σε πλήθος φοιτητών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές που βρίσκονταν στον χώρο.

Δείτε επίσης: Έφοδος των ΜΑΤ στο ΕΜΠ – Τραυμάτισαν φοιτητές (Photos – Video)

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές – Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη

Γκρεμίζουν τις βάσεις των περιφερειακών πανεπιστημίων

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter