Φορτσάτη η Εθνική, διπλό στη Σλοβενία (98-91)

Φορτσάτη η Εθνική, διπλό στη Σλοβενία (98-91)

Με εκπληκτική εμφάνιση και σπουδαία νίκη επί της Σλοβενίας στη Λιουμπλιάνα, 91-98, ξεκίνησε η Εθνική μπάσκετ τη σειρά των φιλικών αγώνων της εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

H Aρένα Στόζιτσε ήταν κατάμεστη από 12.000 Σλοβένους, οι οποίοι αγόρασαν όλα τα εισιτήρια εδώ και αρκετές μέρες για να θαυμάσουν το παιδί-θαύμα Λούκα Ντόντσιτς. Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς έκανε πληθωρική εμφάνιση και τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 14 ασίστ και 10 ριμπάουντ.

Η Εθνική μας ξεκίνησε άσχημα και έχανε με διψήφιες διαφορές (23-12, 41-31), αλλά ορθοπόδησε με πρωταγωνιστές τους Θ. Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου, Παπαγιάννη, Λούντζη και προσπέρασε στην γ’ περίοδο: 71-73 από το 49-43 της ανάπαυλας. Το έκτο τρίποντο του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου έγραψε το 86-87, ο Τόμας Ουόκαπ (που έκανε ντεμπούτο) έφερε το σκορ στο 90-95 και σφράγισε τη νίκη με τρίποντο μισό λεπτό πριν το τέλος!

Ο Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε τους Λούντζη 15, Ουόκαπ 15, Μποχωρίδη 5, Π. Καλαϊτζάκη 3, Λαρεντζάκη 6, Ρογκαβόπουλο, Παπανικολάου 19, Θ. Αντετοκούνμπο 14, Αγραβάνη, Μήτογλου 13, Παπαγιάννη 8, Τσαλμπούρη.

Απουσίασαν οι τραυματίες Ιωάννης Παπαπέτρου και Κώστας Αντετοκούνμπο, ενώ ο Χατζηδάκης έμεινε στην Αθήνα. Οι Μωραΐτης, Τολιόπουλος έμειναν εκτός δωδεκάδας.

Ελλάδα και Σλοβενία θα αναμετρηθούν ξανά το απόγευμα της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ (7 μ.μ.). Πριν τον αγώνα, θα τιμηθεί από την Ομοσπονδία μπάσκετ ο Νίκος Γκάλης. Εχουν ήδη πουληθεί περίπου 10.000 εισιτήρια για τη μεγάλη βραδιά.

Την επόμενη εβδομάδα, η Εθνική θα δώσει άλλα δύο φιλικά στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά «Ακρόπολις», με αντιπάλους την Σερβία (Τρίτη 8/8) και την Ιταλία (Πέμπτη 10/8). Τα τελευταία τεστ για την ελληνική ομάδα θα δοθουν στο Άμπου Ντάμπι, με παρτενέρ τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Οι αγώνες της ελληνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ θα ξεκινήσουν στις 26 Αυγούστου στη Μανίλα, με αντιπάλους, κατά σειρά, τις Ιορδανία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter