Δύο νέα κόμματα στις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας

Δύο νέα κόμματα στις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας

Με διαφορετικές αφετηρίες και ιδεολογία όπως φαίνεται γίνονται οι εργασίες για την παρουσίαση δύο διαφορετικών κομματικών σχηματισμών στα «άκρα» της Νέας Δημοκρατίας  του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα δεξιά της ή στην άκρα δεξιά της δημιουργείται ένα ακροδεξιό πλέον σχήμα που ίσως και να εμπνέεται από την επιθυμία μιας «καλής Χρυσής Αυγής» που θα μπορούσε σε δεύτερο χρόνο να χρησιμοποιηθεί και ως δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες θα βρεθεί ο ακροδεξιός Κωνσταντίνος Μπογδάνος, υποστηρικτής του «νόμου και τάξη» ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του κόμμα στις αρχές Απριλίου (5/4) και φιλοδοξεί να συνασπιστεί με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον ακραία νεοφιλελεύθερο και θιασώτης της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ, Θανάση Τζήμερο.

Επικρατέστερο όνομα του ακροδεξιού αυτού σχηματισμού είναι το βαρύγδουπο «Εθνική Συμφωνία».

Εννοείται πως στόχος τους είναι να μπουν στη Βουλή παρουσιάζοντας ένα ακραία δεξιό πολιτικό σχηματισμό προσπαθώντας να συμπαρασύρουν μαζί τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, της άκρας δεξιάς αλλά και της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας. Βασίζονται κυρίως στα «εθνικά θέματα», τον «πατριωτισμό» και την «ασφάλεια».

Από την άλλη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας -το «κέντρο» κατά κάποιο τρόπο- ο Νίκος Καραχάλιος έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκέφτεται την κάθοδο στις εκλογές, έχοντας παρουσιάσει προ έτους του Δημοκράτες, αποτελούμενοι από δυσαρεστημένα στελέχη της ΝΔ και του κεντρώου χώρου και με αρκετή παρουσία Καραμανλικών, πάντα δυσαρεστημένων από την παρούσα ΝΔ. Εδώ φαίνεται ότι συνυπάρχουν μεταξύ άλλων, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γιώργος Ορφανός και η Φεβρωνία Πατριανάκου.

Οι ζυμώσεις που γίνονται στο χώρο αυτό δεν είναι αναγκαστικά εύκολες αφού συγκεντρώνουν δυσαρεστημένα στελέχη από τον Καραμανλικό χώρο, όπως και Σαμαρικούς αλλά και Μητσοτακικούς.

Η κάθοδός τους δεν έχει ήδη αποφασιστεί, αν και ωστόσο αυτό εμφανίζεται ως μεγάλη πιθανότητα δεδομένου  ότι μόνον με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουν «προεκλογικό χρόνο» και πρόσβαση στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις «κακές γλώσσες» μάλιστα δεν αποκλείεται και μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία με ενισχυμένη τη θέση τους, καθώς αυτή τη στιγμή όλα αυτά τα στελέχη εμφανίζονται «κομμένα» από την επικοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter