Δύο νέες σειρές στο Netflix: «Snowpiercer» & «Control Z»

Δύο νέες σειρές στο Netflix: «Snowpiercer» & «Control Z»

Το «Snowpiercer» και το «Control Z» είναι τα νέα τηλεοπτικά χιτ που ανέβηκαν με το καλημέρα – Νο 3 και 7- αντίστοιχα στο ελληνικό top-10 του Netflix.

To 2014 το φιλμ του Μπονγκ Τζουν χο «Snowpiercer» ήταν σε πολλές διεθνείς λίστες κριτικών με τα best of της χρονιάς. Στην Ελλάδα προβλήθηκε τον Απρίλιο του 2014 και παρά τις θετικές στην πλειονότητα τους κριτικές, περιορίστηκε σε μια συμπαθή πορεία που σταμάτησε λίγο πριν τα 14.500 εισιτήρια. Έξι χρόνια μετά η πρωτότυπη ιστορία εκείνου του φουτουριστικού φιλμ που διαδραματιζόταν στο κοντινό μέλλον, έρχεται να βρει την πρέπουσα αξία της στη φιλόξενη τηλεοπτική στέγη του Netflix. Σε μια παγωμένη Γη εξαιτίας μιας άστοχης ανθρώπινης ενέργειας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του Θερμοκηπίου- η επιστημονική λύση για να δροσιστεί η ατμόσφαιρα προκάλεσε την κατάψυξη του πυρήνα της Γης- οι ελάχιστοι επιζήσαντες βρίσκονται σε ένα τρένο που κινείται διαρκώς, χωρισμένοι φυσικά στους προύχοντες που απολαμβάνουν τα οφέλη και τις ανέσεις της Α θέσης και τους λαθρεπιβάτες της «ουράς» που κατάφεραν να εισβάλουν στην μεταλλική κιβωτό με τα 1001 βαγόνια λίγο πριν επέλθει η καταστροφή. Στην σειρά οι δυνατές λεπτομέρειες που υπήρχαν στο φιλμ (οι χτυπητές αντιθέσεις στα φαγητά που τρώνε οι μεν και οι δε, η προσπάθεια εξέγερσης, η τιμωρία του γλαφυρού ακρωτηριασμού κλπ) επαναλαμβάνονται με ακρίβεια και πιστότητα. Μάλιστα ενισχύονται από ένα καλοσχεδιασμένο crime story – ένας φόνος στα βαγόνια της πρώτης θέσης αναγκάζει τους υπεύθυνους να ζητήσουν τη βοήθεια ενός πρώην μπάτσου που βρίσκεται στους Ουραγούς- που διανθίζεται από μερικές ποιητικές πινελιές που προσδίδουν δυνατές συγκινήσεις στην πρωτότυπη ιστορία επιβίωσης του «Snowpiercer». Η σειρά ολοκληρώνεται σε 10 επεισόδια με την προβολή ενός επεισοδίου κάθε βδομάδα (αυτή τη Δευτέρα 1η Ιουνίου έχει σειρά το 3ο επεισόδιο) ενώ είναι ήδη στα σκαριά ο δεύτερος κύκλος.

Το μεξικάνικο «Control Z» ακολουθεί την λογική του συνηθισμένου νεανικού σχολικού δράματος με τις προσθήκες ενός whodunit που περιστρέφεται γύρω από την ταυτότητα ενός εκδικητή-χάκερ που κάνει σμπαράλια το προφίλ κάθε δημοφιλή μαθητή. Κι ενώ η σειρά ξεκινά με τα βασικά μαθήματα (η κοινωνική ζωή που υπάρχει μόνο μέσω των κινητών τηλεφώνων, το bulling στον αδύναμο Λούις, το σεξ ως προσφιλές χόμπι μεταξύ των μαθητών) το δυνατό στοιχείο έρχεται με την μορφή της ευφυέστατης Σόφι που απολαμβάνει να παρατηρεί τους συμμαθητές της κάτι που δεν την κάνει και τόσο αγαπητή στον σχολικό μικρόκοσμο. Ο χαρακτήρας της Σόφι (η 23χρονη Ana Valeria Becerril στο ρόλο), εύθραυστη και δυναμική μαζί, ενισχύει την γοητεία της σειράς που ξεκινά από τα πληκτρολόγια των Η/Υ (control z πατάμε όταν θέλουμε να γλυτώσουμε από ένα λάθος που μπορεί να αποβεί ολέθριο για τη δουλειά μας) και κινείται έξυπνα ανάμεσα στην σάτιρα, το θρίλερ, το δράμα και φυσικά το αστυνομικό μυστήριο. Η σειρά των Adriana Pelusi, Miguel García Moreno και Carlos Quintanilla ολοκληρώνεται σε 8 επεισόδια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter