Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα – Σημαντικές ζημιές (Video – Photos)

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα – Σημαντικές ζημιές (Video – Photos)

Ένας άνδρας 56 ετών, βουλγαρικής καταγωγής, σκοτώθηκε νωρίτερα σήμερα από κεραυνό στον παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Λίγο νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του ένας 35χρονος, επίσης αλλοδαπός. 

Σύμφωνα με το tharrosnews.gο άτυχος άνδρας είχε πάει μαζί με άλλα τρία άτομα στον παράνομο σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε μέσα στα σκουπίδια για αντικείμενα και ρουχισμό, χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τη ζωή του έχασε και ένας 35χρονος από το Πακιστάν. Ο άντρας βρήκε σήμερα το πρωί τραγικό θάνατο από κεραυνό που χτύπησε το παράπηγμα όπου διέμενε μαζί με άλλους ομοεθνείς του στις παρυφές του δημοτικού διαμερίσματος της Μυρσίνης στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Όπως ανέφεραν στο www.apokalypseis.com αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ομοεθνών του, ο αλλοδαπός εργάτης χτυπήθηκε από κεραυνό και πέθανε ακαριαία κατά την διάρκεια καταιγίδας που έπληξε την περιοχή. Οι δύο ομοεθνείς του που βρίσκονταν μέσα στο παράπηγμα δεν έπαθαν το παραμικρό και όπως περιέγραψαν στους αστυνομικούς, ο συμπατριώτης τους χτυπήθηκε από τον κεραυνό ενώ βρισκόταν μπροστά από το ανοιχτό παράθυρο . Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο ΚΥ Γαστούνης όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προβλήματα προκάλεσε στον Πύργο η καταιγίδα που έπληξε σήμερα την περιοχή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Αργυρόπουλος, το σημαντικότερο πρόβλημα καταγράφεται στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου υπήρξε εισροή υδάτων στο Τμήμα της Αιμοδοσίας.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, υπήρξε μεγάλη συσσώρευση υδάτων στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου και χρειάστηκε η επέμβαση των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, ώστε να βγουν με ασφάλεια οι μαθητές από το σχολείο.

Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπήρξαν πλημμύρες κυρίως στην περιοχή Λάπατο του Πύργου, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περίπου 35 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφηκαν και στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Σοβαρές ζημιές έχουν καταγραφεί και στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς καθώς ολόκληρη η πόλη πλημμύρισε και μεγάλο τμήμα των δρόμων σκεπάστηκε από λάσπη.





Σφοδρή κακοκαιρία «σάρωσε» και την Καλαμάτα!

Σφοδρή καταιγίδα «σάρωσε» και την πόλη της Καλαμάτας. Σύμφωνα με το messinialive.gr η καταιγίδα φαίνεται πως χτύπησε κυρίως την περιοχή της Αγίας Τριάδας αλλά και το Νησάκι Καλαμάτας, όπου καταγράφονται και οι περισσότερες ζημιές. Μάλιστα ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την Αγία Τριάδα, ξήλωσε σκεπές, αλλά και προξένησε ζημιές και στις παράγκες των Ρομά που διαμένουν στην περιοχή. Ο καταυλισμός της Αγίας Τριάδας εκκενώθηκε και αρκετές οικογένειες Ρομά βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.



10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους.

Παράλληλα, και όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter