Δυσφορία της Αρμενίας για τη στάση της Ρωσίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Δυσφορία της Αρμενίας για τη στάση της Ρωσίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Τη δυσφορία του για τη στάση των Ρώσων στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης που έχει αναπτυχθεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εξέφρασε εκ νέου  ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν.

Ο Πασινιάν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους ρώσους στρατιώτες «σιωπηλούς μάρτυρες» των προσπαθειών του Αζερμπαϊτζάν να διώξει τους Αρμένιους από τον θύλακα, ζητώντας την αντικατάστασή τους με μία πολυεθνική ένοπλη δύναμη.

Το Γερεβάν κατηγορεί αζέρους ακτιβιστές ότι έχουν αποκλείσει από τα μέσα Δεκεμβρίου έναν δρόμο ζωτικής σημασίας τον «διάδρομο του Λατσίν» που συνδέει την Αρμενία με τα εδάφη που ελέγχονται από τους αρμένιους αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μιας ορεινής περιοχής που αποσχίσθηκε από το Αζερμπαϊτζάν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο αποκλεισμός του διαδρόμου Λατσίν από μερικές δεκάδες ανθρώπους που δηλώνουν «οικολόγοι ακτιβιστές», έγινε παρά την παρουσία της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης η οποία αναπτύχθηκε μετά την επίτευξη εκεχειρίας που έβαλε τέλος στον πόλεμο του 2020 μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Με δεδομένα τα παραπάνω ο Πασινιάν κάλεσε τη Ρωσία να εξηγήσει «ποιος είναι ο οδικός χάρτης για το ξεμπλοκάρισμα του διαδρόμου του Λατσίν».

Πηγή: Reuters, AFP

Διαβάστε επίσης:

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Σταθερή η κατάσταση τη δεύτερη μέρα εκεχειρίας Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Γιατί το Αζερμπαϊτζάν αυξάνει ξανά την ένταση στον Καύκασο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter