Δυσοίωνες προβλέψεις από ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία

Δυσοίωνες προβλέψεις από ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία

Νέα υποβάθμιση των προβλέψεων για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από το ΔΝΤ, με την διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα να κάνει λόγο για μείωση της οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2023.

Συγκεκριμένα, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι για το 2023 η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη κατά 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση είναι πιθανότερο να χειροτερεύσει πριν αρχίσει να βελτιώνονται», τονίζοντας ότι ο ρωσικό παράγοντας και η εισβολή στην Ουκρανία ανέτρεψε τις αρχικές προβλέψεις.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Τζόρτζταουν, υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ έχει προχωρήσει σε τρεις… αναπροσαρμογές των προβλέψεών του, χαμηλώνοντας τον «πήχη» συνεχώς για το 2023. Οι νέες προβλέψεις αναφέρουν ότι η ανάπτυξη θα κυμανθεί σε ποσοστά 2,9% για την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα, η Γκεοργκίεβα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο ύφεσης, αναφέροντας ότι σημαίνουσες χώρες θα δουν τουλάχιστον δύο τρίμηνα συρρίκνωσης το επόμενο έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυσοίωνη αναπροσαρμογή των προβλέψεων του ΔΝΤ έρχεται μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, για την αναχαίτιση της συνεχόμενης αύξησης των τιμών.

Διαβάστε επίσης: «Φωτιά» στην ενεργειακή κρίση: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter