Δυτική Όχθη: Νεκρός 14χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά – Ο 14ος από την αρχή του 2023 (Video)

Δυτική Όχθη: Νεκρός 14χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά – Ο 14ος από την αρχή του 2023 (Video)

Μέλη των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα αγόρι 14 ετών, κατά τη διάρκεια επιδρομής Ισραηλινών στρατιωτών νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ειδικότερα, ο 14χρονος Ομάρ Κχουμούρ πυροβολήθηκε στο κεφάλι, με το Ισραήλ να υποστηρίζει ότι απάντησε με πραγματικά πυρά, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις με τους κατοίκους του καταυλισμού Ντεϊσέχ, οι οποίοι. σύμφωνα με την ίδια πηγή, πετούσαν πέτρες, βόμβες μολότοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων.

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης, οργισμένα πλήθη Παλαιστινίων συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με καταμέτρηση του Associated Press, ο θάνατος του παιδιού ανεβάζει σε 14 τους νεκρούς από ισραηλινά πυρά Παλαιστίνιους από την αρχή του έτους, πριν δηλαδή από 16 ημέρες. Ανάμεσα στα θύματα, τρία άτομα κάτω των 18 ετών.

Περίπου 150 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Tselem, καθιστώντας το το πιο θανατηφόρο έτος από το 2004.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, η Χαμάς δημοσίευσε ως προειδοποίηση προς τον νέο αρχηγό του ισραηλινού στρατού σπάνιο βίντεο με αδιευκρίνιστη ημερομηνία λήψης, ενός Ισραηλινού που κρατείται αιχμάλωτος στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Associated Press, AFP

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Πολιτική πόλωση στα άκρα, προειδοποιήσεις για «ιστορική συνταγματική κρίση»

Ισραήλ: Ορκίστηκε η πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας

Δυτική Όχθη: Νεκρή 16χρονη από ισραηλινά πυρά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter