Δυτική Όχθη: Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σε προσφυγικό καταυλισμό σκοτώθηκαν από επιδρομή του ισραηλινού στρατού

Δυτική Όχθη: Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σε προσφυγικό καταυλισμό σκοτώθηκαν από επιδρομή του ισραηλινού στρατού

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στον οικισμό Νουρ Σαμς. Μεταξύ των 13 ανθρώπων που σκοτώθηκαν, τα επτά ήταν παιδιά, δύο από αυτά μόλις 10 ετών. Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι καταστράφηκαν πέντε σπίτια.

Η στρατιωτική πολιτική του Ισραήλ είναι να καταστρέφει τα σπίτια εκείνων που πιστεύουν ότι είναι μαχητές, αλλά οι άνθρωποι που διέμεναν σε αυτά το αρνούνταν. Στην τοπική κοινωνία, το συναίσθημα που επικρατεί είναι η οργή. Μερικοί από τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή το Al Jazeera θέλουν εκδίκηση. Είναι θυμωμένοι για ό,τι συμβαίνει στη Γάζα, αλλά και πολύ θυμωμένοι για τις αναποτελεσματικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει το Ισραήλ την επίθεσή του.

Από την 7η Οκτωβρίου και την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, περίπου 900 άτομα έχουν συλληφθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τουλάχιστον 20 άτομα συνελήφθησαν μόνο από αυτόν τον προσφυγικό καταυλισμό χθες το βράδυ.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι δώδεκα «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησής του στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και έχουν πλέον τελειώσει.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Νουρ Σαμς, που ιδρύθηκε το 1952, είναι ένας από τους δύο στο Τουλκαρέμ και χτίστηκε για να στεγάσει Παλαιστίνιους πρόσφυγες από την περιοχή της Χάιφα μετά την Νάκμπα το 1948 , ή την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης από ισραηλινές πολιτοφυλακές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter