Ε9: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ε9: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε λειτουργία είναι από το βράδυ της Πέμπτης η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το Ε9. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε αλλαγές και διορθώσεις, με στόχο να περιοριστούν τυχόν λάθη και παραλείψεις που θα «φουσκώσουν» τον τελικό φόρο. Υπενθυμίζεται ότι τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα βγουν στα μέσα Απριλίου.

Τα κυριότερα λάθη/παραλείψεις αφορούν την καταγραφή του ορόφου, την έκταση των κυρίων και βοηθητικών χώρων, τα εμπράγματα δικαιώματα, η συνιδιοκτησία και τα ποσοστά, αλλά και τους ημιυπαίθριους χώρους. Έχει διαπιστωθεί ότι τα λάθη και οι παραλείψεις μπορούν να ανεβάσουν τον φόρο από 20-90%!.

Η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων είναι διαθέσιμη στους φορολογούμενους μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr.

Παράλληλα, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης μείωσης του ΕΝΦΙΑ μέσω του myPROPERTY αποτελεί η υποβολή της δήλωσης του Ε9 για το 2024, σχετικά με τις ασφαλισμένες κατοικίες που αποκτήθηκαν εντός του 2023.

Επίσης σημειώνεται ότι μετά τον Ιούλιο του 2023 το Ε9 συμπληρώνεται αυτόματα για όσους αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο με βάση τα στοιχεία του myProperty.

Διαβάστε επίσης: Λογαριασμοί ρεύματος: Οι χρεώσεις στα πράσινα τιμολόγια τον Φεβρουάριο – Τι ανακοίνωσαν οι πάροχοι

Ακρίβεια – φωτιά: Οι μισοί Έλληνες δεν βγάζουν τον μήνα – Δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter