Έφη, ο Στέφανος. Στέφανε, η Έφη…

Έφη, ο Στέφανος. Στέφανε, η Έφη…

Δεν ξέρω ποιοι ακριβώς «τρέχουν» απ’ όσους έχω ακούσει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά τους παροτρύνω να σταματήσουν και να ασχοληθούν με κάτι άλλο στη ζωή τους. Έδωσαν εξετάσεις κι απέτυχαν παταγωδώς. Είχε που είχε τη χειρότερη καμπάνια κι από τους άλλους τρεις υποψηφίους (τον Τζουμάκα δεν τον πιάνω, παίζει μπάλα μόνος του) πριν τις εκλογές του πρώτου γύρου, τώρα – μετά τη βαριά ήττα – την αποτελείωσαν.
«Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα» είπε η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος επειδή σε ένα tweet του ο Στέφανος Κασσελάκης την αποκάλεσε μόνο με το όνομά της. Έφη.

*** Ποιος φωστήρας από το επιτελείο της σκέφτηκε να το προτείνει αυτό ή τέλος πάντων να της πει «ναι, Έφη, αυτό θα πεις»; Αλήθεια. Ήταν υποτιμητικό να λέμε τον Τσίπρα τόσα χρόνια ως Αλέξη ή τη Γεννηματά ως Φώφη, ή την Μπακογιάννη ως Ντόρα, ή τον Γεωργιάδη ως Άδωνη; Είστε καθόλου καλά ή η ήττα της περασμένης Κυριακής σας έχει οδηγήσει σε μονοπάτια χωρίς επιστροφή; Αν την άφηναν να χειριστεί την υποψηφιότητά της όπως η ίδια ξέρει, σίγουρα δεν θα έπεφτε σε τέτοια παραπτώματα.

*** Εν τω μεταξύ το ίδιο ακριβώς είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης και στο πρόσφατο Συνέδριο. Τότε βέβαια του είχε πει «ευχαριστώ».

*** Και την αποκάλεσε ως Έφη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

*** Κύκλοι, τετράγωνα και πολύγωνα έβαλαν εκ νέου το όνομα του Αλέξη Τσίπρα στον δημόσιο διάλογο για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι λένε ότι στηρίζει αυτόν, κάποιοι άλλοι ότι στηρίζει τον άλλον και κάποιοι τρίτοι ζητούν να τοποθετηθεί για το αν η Έφη Αχτσιόγλου τον υπονόμευσε ή όχι με φόντο ένα ψεύτικο sms που φέρεται να του έστειλε πριν την παραίτησή του.
Για τον Τσίπρα μπορούμε να πούμε πολλά μέχρι η ιστορία να τον κρίνει με την ψύχραιμη ματιά της απόστασης. Μέχρι τότε πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν έπαιξε κανένα παιχνίδι στο παρασκήνιο, δεν υπονόμευσε κανέναν και δεν έλεγε άλλα στον έναν κι άλλα στον άλλον. Ο Αλέξης Τσίπρας διακρίθηκε για την ευθύτητά και την ειλικρίνειά του σε βαθμό που ενδεχομένως να έπαιξε αρνητικό για τον ίδιο ρόλο.
Ας τον αφήσουν λοιπόν τον άνθρωπο στην ησυχία του…

*** Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν με νοιάζει κιόλας, αλλά σίγουρα τα μηνύματα δεν είναι ευοίωνα, παρά τις εκκλήσεις κάποιων ψυχραιμότερων φωνών για ενότητα και σύμπνοια. Όπως του Σωκράτη Φάμελλου για παράδειγμα, του οποίου η παρουσία στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν εξαιρετική. Όχι, βέβαια, ότι περιμέναμε κάτι άλλο. Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή γνωρίζουν τι άνθρωπος είναι.

*** Δυναμώστε τη φωνή και απολαύστε Τζουμάκα. Ό,τι καλύτερο έχετε δει το τελευταίο διάστημα…

*** Δεν είναι τα αναρίθμητα ψέματα που έχει πει κατά καιρούς ο Άδωνις Γεωργιάδης που τον καθιστούν πρωτοπόρο, αλλά ο τρόπος που τα λέει. Σε οδηγεί σε σημείο να σκέφτεσαι, «ρε μήπως τον αδίκησα;». Όχι φίλε/η αναγνώστη/ρια κατά 99,9% δεν τον έχεις αδικήσει.
«Δεν μίλησα ποτέ για δύο 8ώρα», είπε όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε παλιότερη δήλωσή του και συνέχισε: «Μπορείτε να πάρετε τον κ. Ανδρίτσο, εκείνη τη μέρα που μιλούσα κόλλησε το skype». Σκέφτεσαι αρχικά, «δεν μπορεί, επικαλείται ακόμα και τον δημοσιογράφο που του πήρε τη συνέντευξη, έτσι θα ‘ναι».
Όχι, δεν είναι έτσι. Ποτέ σχεδόν δεν είναι έτσι.

*** Όντως τώρα;

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter