«Έφοδος» Άδωνη με το καλημέρα στο υπουργείο Εργασίας – Η στήριξη στον Πουλή

«Έφοδος» Άδωνη με το καλημέρα στο υπουργείο Εργασίας – Η στήριξη στον Πουλή

Το στίγμα της παρεμβατικότητας έναντι των εργαζομένων και της μεροληψίας υπέρ της εργοδοσίας έδωσε από την πρώτη κιόλας ημέρα του στο υπουργείου Εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού όπως ο ίδιος διαφημίζει, πήγε… ακάλεστος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων του υπουργείου. Πριν από αυτό, φρόντισε να δώσει το μήνυμα της στήριξης του προστατευόμενού του, Σταμάτη Πουλή, που ενώ εξελέγη βουλευτής Δυτικής Αττικής, είναι υπόδικος για κακουργήματα για τα οποία αναμένεται να δικαστεί.

«Λίγο πριν φύγω από το γραφείο μου στο Υπουργείο Εργασίας πληροφορήθηκα ότι είχε συνεδρίαση το ΔΣ των Εργαζομένων του Υπουργείου. Αποφάσισα και τους επισκέφθηκα και κάναμε αμέσως την πρώτη μας συζήτηση για τα εκκρεμή τους θέματα και όσα ζητήματα προκύπτουν από την ίδρυση του νέου Υπουργείου» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, η αναφορά του στην «ίδρυση του νέου υπουργείου προκαλεί ερωτηματικά, αν και είναι ενδεικτική του τι έχει στο μυαλό του ο Αδ. Γεωργιάδης. Άλλωστε, το στίγμα του το έδωσε από την πρώτη προεκλογική περίοδο, όταν βρέθηκε στο πλευρό εργοδότη ασφαλιστικής εταιρείας που εκφόβιζε εργαζομένους του για να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.

Λίγες ώρες πριν το… ντου στους εργαζόμενους, ο Αδ. Γεωργιάδης φρόντισε να δείξει τα δόντια του στην υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας έτσι έμμεσα στο ερώτημα που έθετε το documentonews.gr, για το εάν «Θα αρθεί η ασυλία του υπόδικου για κακουργήματα βουλευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή;».

Ο γαλάζιος βουλευτής -πλέον- είναι υπόδικος για δύο κακουργήματα. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για συνέργεια σε κακουργηματική απιστία κατ’ εξακολούθηση αναφορικά με τις 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ που έγιναν την περίοδο 2011–2014 και ζημίωσαν τον οργανισμό περίπου 1,4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα και για περαιτέρω 22 παράνομες προσλήψεις, οι οποίες έγιναν την περίοδο 2013-2014, προκαλώντας ζημία 251.629 ευρώ.

Οι δύο δίκες είχαν προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου και 14 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να αναβληθούν αμφότερες. Η πρώτη εξαιτίας του προγραμματισμού την επομένη των πρώτων εκλογών, ενώ η δεύτερη -κατά τις πληροφορίες- πήρε επ’ αόριστον αναβολή. Μένει να φανεί εάν θα συναινέσει στην άρση της ασυλίας του ή θα κρυφτεί πίσω από αυτήν. Πάντως, από την πρώτη ημέρα φρόντισε να δώσει το μήνυμα πως «δεν είναι μόνος του», αφού ο καλός του φίλος, Αδ. Γεωργιάδης, είναι στο πλευρό του.

Συνάντηση με τη Lamda όπως το 2019

Ενδιαφέρον πάντως έχει και η δεύτερη… πρώτη πράξη του Αδ. Γεωργιάδη από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, αφού όπως έκανε και το 2019 στο υπουργείο Ανάπτυξης, υποδέχθηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development στο γραφείο του.

Μπορεί στην πρώτη εκλογή της Νέας Δημοκρατίας την εταιρεία να απασχολούσε η ατζέντα του υπουργείου Ανάπτυξης, με σωρεία φωτογραφικών ρυθμίσεων κατά την πρώτη διακυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντά στα «αιτήματα» της εταιρείας του «Ελληνικού». Τώρα φαίνεται πως το ενδιαφέρον της είναι στα εργασιακά και την κυβερνητική κάλυψη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter