Έφτασε ο 4ος κύκλος του «Casa de Papel»

Έφτασε ο 4ος κύκλος του «Casa de Papel»

Από την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 τα έκτακτα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας ενισχύονται: το Netflix ξεκινά την προβολή του νέου κύκλου της δημοφιλούς ισπανικής σειράς.

Οχτώ επεισόδια διάρκειας μίας ώρας περίπου το καθένα και με τίτλους από πιασάρικους («Game Over» το πρώτο επεισόδιο) έως… μαρτυριάρικους (το 8ο επεισόδιο τιτλοφορείται «The Paris plan») περιλαμβάνει ο 4ος κύκλος της διάσημης ισπανικής σειράς.

Φυσικά οι συντελεστές της σειράς προσπάθησαν να κρύψουν όσα περισσότερα μπορούσαν από τις εξελίξεις στην πορεία της δυναμικής συμμορίας που πέτυχε το κόλπο γκρόσο στους δύο πρώτους κύκλους (η ληστεία στο Νομισματοκοπείο της Ισπανίας) αλλά στη συνέχεια τα έκανε μαντάρα (ο τρίτος κύκλος) καθώς το εγώ κάποιων εξ αυτών εξέθεσε την ομάδα και το τέλειο σχέδιο που είχε εκπονήσει ο ευφυής professor.

Είναι γεγονός ότι ο τρίτος κύκλος ήταν ο πιο ασθενής κρίκος στην αλυσίδα της σειράς, καθώς πρόδιδε την αδυναμία του Άλεξ Πίνα και των συνεργατών του να δώσουν πειστικές λύσεις στην εξέλιξη της ιστορίας. Παρότι και στους δύο πρώτους κύκλους κάποια σεναριακά… ακροβατικά καταργούσαν την έννοια της λογικοφανούς βαρύτητας, η ψυχαγωγική διάσταση και ο καλοφτιαγμένος ρυθμός ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Το παραπάνω καθοριστικό στοιχείο που λειτουργούσε και ως συνδετικός παράγοντας ταύτισης μεταξύ κοινού και ηρώων, εξηγούσε πολλά για την επιτυχία της σειράς. Δυστυχώς τούτο χάθηκε στην τρίτη περίοδο που είχε πληθώρα αστοχιών: επιπολαιότητες και αναληθοφάνεια στις καίριες σκηνές, υπεραπλουστεύσεις και μονοδιάστατοι χαρακτήρες, έλλειμμα της αλήθειας και περίσσευμα σοβαροφάνειας εκεί που οι απαντήσεις θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρες και απλές.

Το στοίχημα πλέον είναι η σειρά να επιστρέψει στα θετικά γνώριμα λημέρια του αρχικού κύκλου και να επανακτήσει τη σωστή κρίση και αμεσότητα των πρώτων επεισοδίων. Ήδη το τρέιλερ ανοίγει την όρεξη για πολλές ανατροπές που σχετίζονται πρωτίστως με την αγωνία των οπαδών της σειράς ως προς το ποιοι ήρωες θα μας εγκαταλείψουν στην πορεία. Ο ρόλος του professor που έδινε τις κατάλληλες λύσεις όταν κοβόταν το οξυγόνο στα μέλη της συμμορίας (που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στους χώρους του χρυσαφένιου «Casa») είναι η πυξίδα προς την εκ νέου επιτυχία.

Αν όλα πάνε καλά και ο βασικός ήρωας βρίσκεται σε φόρμα, ο τέταρτος κύκλος θα κάνει θραύση και μπορεί να ζήσουμε καταστάσεις όπου κάποιοι φανατικοί της σειράς να «ρουφήξουν» μονοκοπανιά και τα 8 νέα επεισόδια, τραγουδώντας στο τέλος «Bella ciao» υποδεχόμενοι το χάος της νέας εποχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter