Εγκλήματα και μυστήρια μες στο κατακαλόκαιρο

Εγκλήματα και μυστήρια μες στο κατακαλόκαιρο

Κάτω από το αρμιρίκι με δώδεκα αστυνομικά μυθιστορήματα από τις πρόσφατες κυκλοφορίες

Ο άντρας που επέστρεψε

Τζορτζ Πελεκάνος

Ο Τζορτζ Πελεκάνος δεν είναι απλώς ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Είναι ένας στοχαστής που στήνει καλοφτιαγμένες αστυνομικές ιστορίες για να μιλήσει για τη ζωή στην πόλη όπου ζει, την Ουάσινγκτον. Στο νέο του μυθιστόρημα ο ήρωάς του Μάικλ Χάντσον, ο οποίος είναι φυλακισμένος, περνά τον χρόνο του διαβάζοντας μέχρι τη μέρα της αιφνίδιας αποφυλάκισής του χάρη στη χειραγώγηση του αυτόπτη μάρτυρα της υπόθεσής του από τον ιδιωτικό ερευνητή Φιλ Ορνέιζιαν. Ελεύθερος σε μια πόλη που δεν αναγνωρίζει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό όταν θα πρέπει να επιλέξει αν θα αλλάξει τη ζωή του ή θα βαδίσει στα σκοτεινά μονοπάτια που ήδη γνωρίζει. Τη μετάφραση έχει κάνει ο Αντώνης Καλοκύρης.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πατάκη

ΣΕΛ.: 328

TIMH: €15,50

—————————————————————————

Οι άνεμοι του Καμίνο

Τζον Γκρίσαμ

Όλα μοιάζουν ειδυλλιακά στο νησί Καμίνο της Καραϊβικής μέχρι τη στιγμή που ο τυφώνας Λίο σαρώνει τα πάντα. Μεταξύ των θυμάτων που θα αφήσει στο πέρασμά του είναι και ο διάσημος συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων Νέλσον Κερ. Σύντομα ωστόσο αποδεικνύεται ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται στον τυφώνα αλλά σε δολοφονία. Τη στιγμή που οι αρχές είναι απασχολημένες με τη διαχείριση της καταστροφής, οι φίλοι του συγγραφέα αποφασίζουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο μόνοι τους. Αντιπροσωπευτικό δείγμα της γραφής του Τζον Γκρίσαμ, με γρήγορη πλοκή και σασπένς που κρατάει μέχρι τέλους το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η μετάφραση έγινε από την Ανδρομάχη Γεωργιάδου.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ελληνικά Γράμματα

ΣΕΛ.: 320

TIMH: €14,90

—————————————————————————

Η καλή κόρη

Κάριν Σλότερ

Ο δικηγόρος Ράστι Κουίν αναλαμβάνει κυρίως υποθέσεις που αφορούν βιαστές και αδίστακτους εγκληματίες. Μια μέρα εισβάλλουν στο σπίτι του δύο ένοπλοι μασκοφόροι με σκοπό να τον σκοτώσουν. Ο ίδιος λείπει, ωστόσο βρίσκεται εκεί η γυναίκα του, η οποία δολοφονείται μπροστά στις κόρες τους. Είκοσι οχτώ χρόνια μετά μια δολοφονική επίθεση σε σχολείο της περιοχής ζωντανεύει εκ νέου το τραυματικό παρελθόν της οικογένειας και γίνεται αφορμή για να έρθουν στο φως τα μυστικά που στοίχειωναν την καθημερινότητά της. Η Κάριν Σλότερ στα καλύτερά της μιλάει ανοιχτά για τη βία, την οπλοφορία, τον σχολικό εκφοβισμό και τη θανατική ποινή στη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία. Τη μετάφραση έχει κάνει ο Στράτος Μυρογιάννης.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg

ΣΕΛ.: 808

TIMH: €18,00

—————————————————————————

Σονάτα υπό το σεληνόφως

Γιάννης Μαρής

Το ιστορικό αφήγημα μυστηρίου του πατριάρχη της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας δημοσιεύτηκε το 1959 σε δεκαεννέα συνέχειες στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται σε βιβλίο στην πολύ αξιόλογη αστυνομική σειρά των Εκδόσεων Αγρα. Η υπόθεση εξελίσσεται στην Αθήνα το 1896, τις παραμονές της ήττας από τον οθωμανικό στρατό και της παρ’ ολίγον διάλυσης του ελληνικού κράτους, που τότε έφτανε μέχρι και τη Θεσσαλία. Αφηγητής είναι ένας εικοσιπεντάχρονος, ο οποίος ερευνά τα έργα και τις ημέρες του Μιχαήλ Βερύκκιου –ο οποίος «μοιάζει με πρίγκιπα παραμυθιού ή με Αρχάγγελο»– και γίνεται μάρτυρας μιας ιστορίας απάτης που θα του αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αγρα

ΣΕΛ.: 280

TIMH: €13,50

—————————————————————————

Ο φόνος της Αν Εϊβερι

Χένρι Κάτνερ

Ο Χένρι Κάτνερ είναι ο Καλιφορνέζος συγγραφέας με τα 17 ψευδώνυμα που επηρέασε με το έργο του συγγραφείς όπως ο Ρέι Μπράντμπερι και ο Ουίλιαμ Μπάροουζ. Το μυθιστόρημά του, που εκδόθηκε το 1956 και αποτελεί μια από τις τέσσερις υποθέσεις του κύκλου «Ιστορίες του κυρίου Γκρέι», έχει θέμα την υπόθεση δολοφονίας της Αν Εϊβερι που επιχειρεί να εξιχνιάσει ο ψυχαναλυτής Μάικλ Γκρέι μέσα από μια σειρά ανακρίσεων υπόπτων, μεταξύ των οποίων είναι ένα αγόρι με ιστορικό βίας, ο αρχηγός μιας συμμορίας ανηλίκων, μια τοξικομανής, ένας ζηλιάρης σύζυγος και ένας διστακτικός μάρτυρας. Τη μετάφραση έχει κάνει ο Κοσμάς Α. Κοσμίδης.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αλεξάνδρεια

ΣΕΛ.: 280

TIMH: €12,72

—————————————————————————

Η ποινή είναι θάνατος

Αντονι Χόροβιτς

Ο τρόπος που ο Αντονι Χόροβιτς παντρεύει το αστυνομικό μυστήριο με το βρετανικό φλέγμα είναι υποδειγματικός στο νέο του μυθιστόρημα που έχει θέμα την υπόθεση δολοφονίας ενός διάσημου δικηγόρου διαζυγίων, ο οποίος βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του από χτυπήματα που προήλθαν από ένα μπουκάλι πανάκριβο κρασί, αν και ο ίδιος δεν έπινε. Την υπόθεση αναλαμβάνουν ο ιδιωτικός ερευνητής Ντάνιελ Χόθορν και ο συγγραφέας βοηθός του. Οι δύο άντρες μεταξύ άλλων καλούνται να δώσουν απάντηση στο ζήτημα των τελευταίων καταγραμμένων λέξεων του θύματος και στον τριψήφιο αριθμό που έχει γραφτεί στον τοίχο από το χέρι του δολοφόνου. Η μετάφραση έγινε από τη Σταυρούλα Αλεξανδροπούλου.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα

ΣΕΛ.: 384

TIMH: €15,50

—————————————————————————

Γκραν Παρί

Ολιβιέ Νορέκ

Ο Ολιβιέ Νορέκ με την τριπλή ιδιότητα του συγγραφέα, σεναριογράφου και αξιωματικού της γαλλικής αστυνομίας δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που παράλληλα με τις φωτεινές αίθουσες της υψηλής κοινωνίας εξελίσσεται στο υποβαθμισμένο και σκοτεινό Παρίσι. Ο κεντρικός ήρωας Βίκτορ Κοστ καλείται να ακολουθήσει μια αλυσίδα υποθέσεων που ξεκινούν με ένα ευνουχισμένο πτώμα που ανοίγει τα μάτια του την ώρα της νεκροψίας και καταλήγει σε μια στοίβα από ανώνυμα γράμματα που αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς έναν μυστηριώδη φάκελο με το όνομα «Κώδικας 93». Ο Νορέκ φτιάχνει μια άγρια ιστορία με σασπένς που κρατάει τον απαιτητικό αναγνώστη. Τη μετάφραση έχει κάνει η Χαριτωμένη Βόντα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ελληνικά Γράμματα

ΣΕΛ.: 384

TIMH: €15,50

—————————————————————————

Η γραμμή του μεσονυχτίου

Λι Τσάιλντ

Στην 22η περιπέτειά του διά χειρός Λι Τσάιλντ ο περιπλανώμενος πρώην στρατονόμος Τζακ Ρίτσερ βρίσκεται σε μια μικρή κωμόπολη στις μεσοδυτικές πολιτείες. Μια μέρα περνάει έξω από ένα ενεχυροδανειστήριο και βλέπει στη βιτρίνα ένα δαχτυλίδι το οποίο αγόρασε μια γυναίκα το 2005 ως αυτοεπιβράβευση για την αποφοίτησή της από τη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ. Ο Ρίτσερ, ο οποίος είναι επίσης απόφοιτος της ίδιας ακαδημίας, πιστεύει ότι κανείς δεν θα αποχωριζόταν ένα δαχτυλίδι που κέρδισε με τόσο κόπο. Αποφασίζει να ακολουθήσει την πορεία του προκειμένου να βεβαιωθεί ότι εκείνη στην οποία ανήκε είναι καλά. Τη μετάφραση έχει κάνει ο Nίκος Ιβραηνίας.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Bell

ΣΕΛ.: 408

TIMH: €9,90

—————————————————————————

Μυστήριο στην Καραϊβική

Αγκαθα Κρίστι

Στο μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι ο ανιψιός της Μις Μαρπλ της κανονίζει ειδυλλιακές διακοπές στην Καραϊβική. Η ίδια προσπαθεί να δει το ταξίδι σαν ευκαιρία για να αξιοποιήσει τον ήλιο και τη ζέστη ως τρόπο καταπράυνσης από τους ρευματισμούς. Η θάλασσα, το κλίμα, το ξενοδοχείο θυμίζουν Παράδεισο. Ωστόσο τίποτε δεν είναι πιο βαρετό από ένα καρτποσταλικό μέρος όπου δεν συμβαίνει τίποτε. Η κατάσταση ανατρέπεται όταν ο ταγματάρχης Πάλγκρεϊβ, ο οποίος αφηγείται πληκτικές ιστορίες από την εποχή που ζούσε στην Αφρική, της αναφέρει ότι στο ξενοδοχείο υπάρχει ένας δολοφόνος που επί χρόνια μένει ασύλληπτος. Οταν την επόμενη μέρα ο ταγματάρχης βρεθεί νεκρός, η Μις Μαρπλ θα αναλάβει δράση. Η μετάφραση έχει γίνει από την Κατερίνα Δουρίδα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός

ΣΕΛ.: 232

TIMH: €9,90

—————————————————————————

Αυτή που χάθηκε

Τίνα Φρένστεντ

Το βιβλίο της Τίνα Φρένστεντ από τη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων «Ανεξιχνίαστες υποθέσεις» είναι εμπνευσμένο από μια πραγματική εξαφάνιση. Αφορά την υπόθεση δολοφονίας μιας γυναίκας έξω από μια παραθαλάσσια καμπίνα στο Σκόνε της Σουηδίας. Τα ευρήματα φωτογραφίζουν έναν άγνωστο Δανό, τον αποκαλούμενο «άντρα από το Βάλμπι», ο οποίος βίαζε και σκότωνε γυναίκες στην Κοπεγχάγη πριν από μερικά χρόνια. Την υπόθεση καλείται να εξιχνιάσει η Τες Γιάλμαρσον, επικεφαλής της Ομάδας Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων του Σκόνε, η οποία μέσω της έρευνάς της οδηγείται στην προ δεκαέξι ετών ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης της δεκαεννιάχρονης Ανίκα Γιούχανσον. Τη μετάφραση έχει κάνει ο Γιώργος Μαθόπουλος.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Λιβάνη

ΣΕΛ.: 480

TIMH: €16,00

—————————————————————————

Χαμένος

Τζέιν Χάρπερ

Το τρίτο μυθιστόρημα της Τζέιν Χάρπερ (μετά τα «Ξηρασία» και «Αγρια φύση») εκτυλίσσεται επίσης στην αυστραλιανή αχανή ύπαιθρο των μεγάλων αγροκτημάτων, αποδεικνύοντας ότι η αστυνομική πλοκή δεν χρειάζεται πάντα τον αστικό ιστό για να εξελιχθεί. Δύο αδέρφια, ο Νέιθαν και ο Μπομπ, βρίσκουν τον μεσαίο αδερφό τους νεκρό σε μια έρημο κοντά στα αγροκτήματά τους. Δέκα χιλιόμετρα πιο μακριά εντοπίζεται το φορτηγάκι του, χωρίς βλάβη και φορτωμένο με νερά και τρόφιμα. Σφιχτοδεμένη ιστορία με σασπένς που κορυφώνεται σελίδα σελίδα. Τη μετάφραση έχει κάνει η Χίλντα Παπαδημητρίου.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μεταίχμιο

ΣΕΛ.: 448

TIMH: €17,70

—————————————————————————

Σώσε με

Δημήτρης Σίμος

Το μνημόσυνο του πατέρα της Νικόλ είναι η αφορμή να επισκεφτεί το χωριό της, το Κρυφό, και να συναντήσει τη μητέρα και τις αδερφές της. Οταν η μικρή της αδερφή εξαφανίζεται, θα την ψάξουν στο Δάσος των Μανιταριών. Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης η αστυνομία ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας. Αριστοτεχνικά χτισμένη πλοκή από τον Δημήτρη Σίμο, ο οποίος έχει αποδείξει εδώ και καιρό ότι αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας με δυνατότητες για διεθνές άνοιγμα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μεταίχμιο

ΣΕΛ.: 384

TIMH: €16,60

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter