Εγκλήμα Τέμπη: Κατατέθηκε στον ανακριτή επιστημονική έκθεση για τη φωτιά – Το μπάζωμα κατέστρεψε στοιχεία

Εγκλήμα Τέμπη: Κατατέθηκε στον ανακριτή επιστημονική έκθεση για τη φωτιά – Το μπάζωμα κατέστρεψε στοιχεία

Την ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη έκθεση του ειδικού στα θέματα φωτιάς και τεχνικού συμβούλου των συγγενών θυμάτων, δικαστικού πραγματογνώμονα, Βασίλη Κοκοτσάκη, με όλα τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε συνεργασία με το δρ. Εμμανουήλ Παπαδάκη και την ομάδα του από το Χιούστον του Τέξας, κατέθεσε σήμερα 08 Μαρτίου στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, Σωτ. Μπακαίμη, ο  συγγενής θύματος στο έγκλημα των Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Τα αποτελέσματα αναφέρονται στον τρόπο σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών και τη διάταξη που είχαν μηχανές και βαγόνια την ώρα της σύγκρουσης, καθώς και τον αριθμό των αναλαμπών και εκρήξεων, καρέ καρέ, όπως και το μίγμα καυσίμων που προκάλεσε την έκρηξη. Το πόρισμα, όπως λέει ο κ. Κωνσταντινίδης, επιβεβαιώνει τις υποψίες που είχαν οι συγγενείς εξαρχής, πολλώ δε μάλλον αναδεικνύει πως το αυθαίρετο μπάζωμα κατέστρεψε πολύτιμα στοιχεία.

«Θα ζητήσουμε από τις ανακριτικές αρχές να μας παρέχουν όλα τα στοιχεία όπως οφείλουν, από βιντεοσκοπικό υλικό και βιολογικό (dna), για να βοηθήσουμε στις έρευνες σε ειδικά εργαστήρια της αλλοδαπής» αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Επίσης, κατατέθηκε στον ανακριτή και υπόμνημα με τις προτάσεις των συγγενών για τη συνέχιση των ερευνών. Το υπόμνημα έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι αίτημα να δοθούν τα στοιχεία απ όλες τις κάμερες που δείχνουν την πορεία του επιβατικού αλλά και του εμπορικού, συμπεριλαμβανομένων και των σταθμών φόρτωσης, δηλαδή το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού που υπάρχει ώστε να εξεταστεί ενδελεχώς σε ερευνητικό κέντρο. Ακόμη, οι συγγενείς ζητούν να σταλεί βιολογικό υλικό για να μπορέσει μέσω ειδικών να αναλυθεί και ταυτοποιηθεί dna.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό σκέλος είναι αυτό που ζητά, από την ανακριτική αρχή να μεριμνήσει για την προστασία όσων επιχείρησαν στο σημείο αλλά και όσων επιβατών διασώθηκαν. Κι αυτό, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με τοξικά υλικά και άρα θα πρέπει όλοι να σταλούν σε ειδικές υπηρεσίες για να εξεταστούν.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για το έγκλημα στα Τέμπη: Ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα εντοπίζει το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ (Videos)

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Υπήρχαν όντως έξι ημέρες μετά επιζώντες κάτω από τα βαγόνια ή η ΝΔ λέει μακάβρια ψέματα; (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter