Έγκλημα Τέμπη: Ο κατηγορούμενος πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ επισκέπτεται συχνά τον Οργανισμό

Έγκλημα Τέμπη: Ο κατηγορούμενος πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ επισκέπτεται συχνά τον Οργανισμό
Σπυρίδων Πατέρας (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ, Σπυρίδων Πατέρας, στον οποίο έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους και πλημελληματική δίωξη για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια, συνεχίζει να εμφανίζεται συχνότατα στα γραφεία του Οργανισμού και να συνομιλεί κεκλεισμένων των θυρών με τον διάδοχό του, Παναγιώτη Τερεζάκη.

Πηγές από εργαζόμενους, τις οποίες δεν έχει διαψεύσει ο ΟΣΕ, επικαλείται το «Εθνος» για να περιγράψει την επικοινωνία των δύο ανδρών την ώρα που η κοινή γνώμη απαιτεί να χυθεί άπλετο φως στο έγκλημα των Τεμπών.

Ο κ. Πατέρας και ο Π. Τερεζάκης υπήρξαν συνεργάτες και επί θητείας του πρώτου όταν ο κ. Τερεζάκης είχε το ρόλο του συμβούλου τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης. Κι όλα αυτά την ώρα που η παρουσία του εκεί δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο.

Ιδιαίτερη εντύπωση, μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Πατέρας πέρασε για ακόμα μία φορά το κατώφλι του ΟΣΕ το πρωί της Τρίτης και ενώ οι εξελίξεις γύρω από την τραγωδία των Τεμπών είναι καταιγιστικές ύστερα και από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Βήμα» για συρραφή συνομιλιών στις ηχητικές καταγραφές της μοιραίας νύχτας της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Διώκεται για κακούργημα

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Πατέρα είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους και πλημελληματική δίωξη για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Η παρουσία του στο κτίριο της οδού Καρόλου και μάλιστα μόλις λίγες ώρες πριν την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα, τα οποία, πάντως, τόσο η διοίκηση του ΟΣΕ όσο και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να απαντήσουν.

Το «Εθνος» απευθύνθηκε και στον ΟΣΕ και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζητώντας απαντήσεις για την συχνή παρουσία του εδώ και μήνες παραιτηθέντος τέως επικεφαλής του Οργανισμού στις εγκαταστάσεις, χωρίς ωστόσο να λάβει έως τώρα καμία απάντηση.

Τη συχνή παρουσία του στο κτίριο της Καρόλου μήνες μετά την παραίτησή του δεν είχε αρνηθεί ο κ. Πατέρας και στο πλαίσιο της εξέτασής του ως μάρτυρα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μέλους της Επιτροπής, ο κ. Πατέρας μάλιστα είχε αποδώσει τις εμφανίσεις του εκεί σε προσκλήσεις της τωρινής διοίκησης και συγκεκριμένα του κ. Τερεζάκη αρνούμενος, πάντως, ότι διατηρεί γραφείο στον Οργανισμό.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση δυσπιστίας – Παραλήρημα Βορίδη: «Όλοι λένε ότι ευθύνεται ο σταθμάρχης, άρα δεν υπάρχει μονταζιέρα»

Βούλτεψη για Τέμπη: «Μπαγιάτικο θέμα» και «δήθεν μοντάζ» (Video)

Φάμελλος: «Ξεχείλισε το ποτήρι το οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter