Έγκλημα Τέμπη: Σε αμμορυχείο ιδιώτη 20 φορτηγά χώμα – Νέα μαρτυρία στο documentonews.gr

Έγκλημα Τέμπη: Σε αμμορυχείο ιδιώτη 20 φορτηγά χώμα – Νέα μαρτυρία στο documentonews.gr

Νέα στοιχεία έρχονται να ρίξουν φως στην υπόθεση των Τεμπών, καθώς σύμφωνα με τον Δημήτρη Πλακιά, που έχασε την κόρη του και τις δύο ανιψιές τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φλεβάρη έχει βρεθεί το οικόπεδο που βρίσκονται περίπου 300 κυβικά χώμα, τα οποία και μετακινήθηκαν από τον χώρο της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Από τις ένορκες καταθέσεις που έχουν δώσει στον ανακριτή άνθρωποι που επιχειρούσαν στο σημείο της σύγκρουσης τις επόμενες ημέρες, προκύπτει πως σχεδόν 20 φορτηγά χώμα μεταφέρθηκαν από το σημείο σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Μία από τις καταθέσεις λέει συγκεκριμένα: «Την 2η και 3η μέρα όσα κυβικά χώμα απομάκρυναν για να καθαριστεί ο χώρος, είτε με τους φορτωτές, είτε με τις τσάπες, εκτιμώ ότι ήταν περίπου 300 κυβικά (20 φορτηγά) τα οποία τα εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο…». Ο κ. Πλακιάς αναφέρει πως το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι το αμμορυχείο, ιδιοκτησίας Πανδρεμμένου και βρίσκεται στη Λάρισα. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία «Πανδρεμμένος» είναι μία από τις οποίες συμπεριλαμβάνεται στη σύμβαση έργου πολλών χιλιάδων ευρώ που υπογράφηκε λίγες ημέρες μετά την τραγωδία, και συμμετείχε στις εργασίες που έγιναν στο σημείο της σύγκρουσης.

Η συγκεκριμένη κατάθεση αποδεικνύει όσα λέγονται και γράφονται, πως δηλαδή από τις πρώτες ημέρες έγινε εκχωμάτωση και μετέπειτα μπάζωμα του χώρου ώστε να αλλοιωθεί κάθε χρήσιμο πειστήριο. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει κανείς να έχει ελέγξει το συγκεκριμένο οικόπεδο, την ώρα μάλιστα που υπάρχει αγνοούμενο άτομο, η 23χρονη Εριέτα Μόλχο.

Ο Δημήτρης Πλακιάς μιλώντας στο documentonews.gr εξηγεί για τα νέα ευρήματα πως «ξεμπάζωσαν τόσα φορτηγά χώμα και τα μετέφεραν στο Αμμορυχείο του Παντρεμένου στη Λάρισα. Έχουμε ακολουθήσει κάθε νόμιμη οδό και περιμένουμε από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να τελειώσουν την έρευνα, γιατί έχουν κάνει καλή δουλειά στο συγκεκριμένο θέμα, και να μπουν ειδικές ομάδες για να ψάξουν στο οικόπεδο. Να μπουν πραγματογνώμονες αλλά και τα ειδικά σκυλιά ώστε να δούμε αν θα μπορέσει να κλείσει με νέα στοιχεία ο κύκλος, καθώς υπάρχει ακόμα και σήμερα αγνοούμενη που δεν έχει ταυτοποιηθεί. Περιμένουμε να γίνει δεκτό το αίτημα μας προς τις αρμόδιες αρχές και να συνεχιστούν οι έρευνες».

Ο κ. Πλακιάς σχολίασε ακόμα την απαράδεκτη χθεσινή εικόνα από την Βουλή, όπου ο πρωθυπουργός αλλά και πολλοί βουλευτές απουσίαζαν. «Είναι δυνατόν να δείχνει τέτοια ασέβεια και να μην είναι στη Βουλή; Θα έπρεπε να είναι όλοι εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα τοποθετήθηκε και για όσα ακούγονται για το μπάζωμα, ό, τι δηλαδή έγινε για επιχειρησιακούς λόγους ή για να βρεθούν επιζώντες, όπως πρόσφατα έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη. «Είναι ντροπή τους που μιλάνε για το μπάζωμα. Τους προκαλούμε οι συγγενείς των θυμάτων να έρθουνε και να πάμε μαζί στα Τέμπη. Λένε πως σήκωσαν τα βαγόνια για να βρουν ζωντανούς. Το θέμα των ζωντανών το είχε κλείσει ο κ. Πλεύρης από τις 9 το πρωί της 1 Μαρτίου. Σε ερώτηση των συγγενών αν υπάρχουν ελπίδες, ενώπιων τόσων ανθρώπων μας είπε πως οι έρευνες για τους ζωντανούς τελειώσανε. Αυτό έγινε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Λάρισας».

Σοβαρά είναι τα ζητήματα που προκύπτουν από όσα δήλωσε ο κ. Πλακιάς καθώς για άλλη μια φορά αποδεικνύονται τα κυβερνητικά ψεύδη σχετικά με την εκχωμάτωση του χώρου και το μετέπειτα μπάζωμα.

Επιπλέον, θα πρέπει να εξεταστεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές η καταγγελία του Δημήτρη Πλακιά, πως δηλαδή το ιδιόκτητο οικόπεδο που αναφέρεται στις καταθέσεις που έχει στην διάθεσή του ο ανακριτής και στο οποίο φαίνεται να μεταφέρθηκαν από τις πρώτες μέρες 20 φορτηγά με χώμα και άλλα υλικά, είναι το αμμορυχείο ιδιοκτησίας Πανδρεμμένου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter