Έγκλημα Τέμπη: Το Μαξίμου δεν βλέπει ευθύνες και κλείνει το Μάτι στη χυδαιότητα

Έγκλημα Τέμπη: Το Μαξίμου δεν βλέπει ευθύνες και κλείνει το Μάτι στη χυδαιότητα
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε πανικό βρίσκεται το Μαξίμου σχετικά με τις εξελίξεις σε ότι αφορά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, την στιγμή που τα ερωτήματα για την διαδικασία του μπαζώματος πολλαπλασιάζονται και οχτώ στους δέκα περίπου πολίτες, θεωρούν ότι υπάρχει συγκάλυψη σε αυτή την τραγική υπόθεση.

Αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «να πούμε ότι οι βασικές απαντήσεις, αυτό που λέμε άπλετο φως, το οποίο πρέπει να χυθεί, είναι αυτό που περιμένουμε από την διαδικασία της δικαιοσύνης. Οι κατηγορίες περί συγκάλυψης από την αντιπολίτευση είναι βαθύτατα συκοφαντικές και ατεκμηρίωτες. Γιατί από την μία μεριά, έχουμε την κυβέρνηση που λέει και το εννοεί, όλα στο φως, με πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και από την άλλη έχουμε την αντιπολίτευση, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να εργαλειοποιήσει ένα τραγικό δυστύχημα. Και το είδαμε αυτό και στο ζήτημα των πορισμάτων. Από την μία μεριά είδαμε την κυβέρνηση να μιλάει με επιχειρήματα και στοιχεία και από την άλλη μεριά είδαμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να πολιτικοποιήσει με κάθε ευκαιρία το ζήτημα αυτό. Τον νοιάζει μόνο η επικοινωνία, τον νοιάζει μόνο η στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων».

Διαχρονικές οι ευθύνες για τον σιδηρόδρομο

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εμφανίζεται ως άμοιρος ευθυνών για τα χρόνια που διακυβέρνησε. Θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι όλες οι παθογένειες σιδηροδρόμου ξεκίνησαν, μετά το 2019. Και στο τέλος της ημέρας δεν αποτυπώνει ένα συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Το δε ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω εάν ξεπέρασε τις 20 σελίδες το πόρισμά του. Επίσης, καμία τεκμηρίωση. Και εκείνο μιλάει αόριστα. Τέλος, ανέφερε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έκαναν καμία τεκμηρίωση, διότι τους νοιάζει μόνο η δημιουργία εντυπώσεων».

Δεν αναγνωρίζει εμπειρογνώμονες

Επίσης, σε ερώτηση για τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για το τραγωδία των Τεμπών που υποστήριξε ότι υπήρχε και 14ο βαγόνι στην εμπορική αμαξοστοιχία και την ύπαρξη ξυλολίου, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «καταρχάς για να μη μπερδεύουμε τις έννοιες και παραπληροφορείται ο κόσμος, πραγματογνώμονας είναι αυτός που ορίζει η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη όρισε τώρα και δεύτερο πραγματογνώμονα, για να απαντηθεί πέρα πάσης αμφιβολίας κάθε ερώτηση και να μη μείνει οποιαδήποτε σκιά. Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά. Αναφέρεστε σε τεχνικούς συμβούλους που ορίζονται από τους διαδίκους, το οποίο προβλέπεται. Βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να αξιολογούμε αντί της δικαιοσύνης, τα δικά τους πορίσματα.

»Δεν δόθηκε καμία πολιτική εντολή, δεν τίθεται κανένα ζήτημα μπαζώματος για συγκάλυψη, ότι έγινε, έγινε για συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σκοπούς που ήταν εκείνη τη στιγμή επιτακτική ανάγκη. Είναι προσβλητικό αυτοί που έδωσαν πολλές παρατάσεις, αυτοί που δεν έκαναν τίποτα για τη συγκεκριμένη σύμβαση να κουνάνε το δάχτυλο σε εκείνους, οι οποίοι το 2023 την ολοκλήρωσαν».

Αναφορά στο Μάτι και θεωρία των δύο άκρων

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε εμφανή αμηχανία, είπε ότι «όποιος διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι, επειδή δεν ολοκληρώθηκε μία σύμβαση αυτό συνδέεται με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, εμείς με αυτόν τον ισχυρισμό δεν συμφωνούμε. Γιατί εάν ευσταθούσε αυτός ο ισχυρισμός, με βάση τα όσα είπε ο εισαγγελέας έδρας για το Μάτι, που είπε ότι εάν υπήρχε το 112 και η διαδικασία εκκένωσης, θα είχαν σωθεί πολλοί άνθρωποι για το Μάτι, θα έπρεπε να πάνε κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και αυτοί που ευθύνονται, διότι δεν έγινε τίποτα για να υπάρχει μηχανισμός εκκένωσης, μέχρι το 2019.. διότι δεν υπήρχε το 112, και ως δια μαγείας λειτούργησε μετά από 3 μήνες. Εμείς ποτέ δεν θα το πούμε αυτό».

«Ενώνονται τα άκρα και λαϊκίζουν» συμπλήρωσε, δείχνοντας τον πανικό που επικρατεί στο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αντώναρος για Μητσοτάκη: Αδίστακτος Πινόκιο

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Επιχείρησε να “μπαζώσει” την αλήθεια αλλά και τη λογική»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οργίζομαι με τα περί μπαζώματος στα Τέμπη – Κάνουμε έρευνα για Ασημακοπούλου» (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter