Έγκλημα Τέμπη: Φοιτητές γράφουν ξανά τα ονόματα των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Photos – Video)

Έγκλημα Τέμπη: Φοιτητές γράφουν ξανά τα ονόματα των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Photos – Video)

Ομάδα φοιτητών, προερχόμενη από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, συγκεντρώθηκε έξω από τη Βουλή για να ξαναγράψει με κόκκινη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Το χρονικό

Στο πλαίσιο της χθεσινού μαζικότατου συλλαλητηρίου για τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, οι συγγενείς των θυμάτων πήραν κόκκινη μπογιά και έγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων δίπλα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Πρόκειται για μία κίνηση άκρως συμβολική που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα.

Λίγες ώρες μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, κυκλοφόρησε στα social media βίντεο που έδειξε συνεργεία να καθαρίζουν τα ονόματα μέσα στη νύχτα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σφοδρές αντιδράσεις.

Το θέμα έλαβε ακόμη περισσότερη έκταση το πρωί της Τετάρτης, με την αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη να ζητά συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων με σχετική δήλωσή της, επισημαίνοντας ότι η εντολή για το σβήσιμο των ονομάτων προήλθε από το Φρουραρχείο της Βουλής.

Η αντίδραση του Φρουραρχείου ήταν άμεση και μέσω διαρροών και… δικαιολογιών, σημειώθηκε ότι η διαδικασία καθαρισμού ακολουθήθηκε όπως… συνηθίζεται και πως δεν υπήρχε η σχετική εικόνα για το τι έγραφαν τα… συνθήματα.

Διαβάστε σχετικά:

Εγκλημα Τέμπη: Τα ονόματα των 57 νεκρών με κόκκινο χρώμα μπροστά στη Βουλή (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Άρον άρον έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Tι απαντά ο δήμος Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Με εντολή Φρουραρχείου της Βουλής έσβησαν τα ονόματα – Τα πέρασαν για… συνθήματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter