Έγκλημα Τέμπη: Με εντολή Φρουραρχείου της Βουλής έσβησαν τα ονόματα – Τα πέρασαν για… συνθήματα

Έγκλημα Τέμπη: Με εντολή Φρουραρχείου της Βουλής έσβησαν τα ονόματα – Τα πέρασαν για… συνθήματα

Θέση για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών πήρε το Φρουραρχείο της Βουλής, μετά την αντίδραση του δήμου Αθηναίων. Μέσω κύκλων, το Φρουραρχείο σχολιάζει ότι αρχικά, ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμό του δήμου για… «συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο» και πως η εντολή δόθηκε παρά το γεγονός πως… δεν είχαν εικόνα για το τι γράφτηκε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια οι πηγές ανέφεραν ότι «κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα». 

Κλείνοντας σχολίασαν μάλιστα ότι «η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».

«Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου», σχολίασαν χαρακτηριστικά οι πηγές του Φρουραρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, σε σχετική δήλωσή της είχε αναφέρει ότι τα συνεργεία είχαν λάβει εντολή καθαρισμού «μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής», οδηγώντας το Φρουραρχείο στο να απαντήσει μέσω διαρροών.

Διαβάστε σχετικά: : Έγκλημα Τέμπη: Άρον άρον έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Tι απαντά ο δήμος Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Video)

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η κ. Μπέη, η οποία ζήτησε συγγνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Εγκλημα Τέμπη: Τα ονόματα των 57 νεκρών με κόκκινο χρώμα μπροστά στη Βουλή (Video)

Απεργία: «Οι ζωές μας μετράνε, όχι στη συγκάλυψη» – Ηχηρό μήνυμα από όλη την Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη (Photos-Video)

Έγκλημα στα Τέμπη: Πάμε για 1.000.000 υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού – Δείτε πώς να ψηφίσετε

Έγκλημα Τέμπη: Tι απαντά ο δήμος Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter