Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός – Σήκωσε το UEFA Youth League με «τριάρα» στη Μίλαν! (Videos)

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός – Σήκωσε το UEFA Youth League με «τριάρα» στη Μίλαν! (Videos)

Οι Νέοι του Ολυμπιακού έγραψαν χρυσή ιστορία όχι μόνο για τον σύλλογο αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα σε επίπεδο νέων που κατακτά το Youth League, δηλαδή το… Τσάμπιονς Λιγκ των μικρών στη Νιόν της Ελβετίας. Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού έκαναν σκόνη στον τελικό τη Μίλαν την οποία νίκησαν με 3-0 μέσα σε αποθέωση και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης!

Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου «χτύπησε» τρεις φορές μέσα σε έξι λεπτά με τους Μουζακίτη (60′), Παπακανέλλο (61′) και με το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Μπάκουλα (66′) έριξε νοκ άουτ τους Ιταλούς πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου στο Final 4 στη Νιον της Ελβετίας.

Για να βρεθεί στον τελικό η ομάδα του Πειραιά απέκλεισε κατά σειρά τις Λέτσε, Καμπάλα, Ίντερ, Λανς, στον προημιτελικό τη Μπάγερν Μονάχου και στον ημιτελικό του final-4 τη Ναντ. Από την άλλη η ομάδα της Ιταλίας απέκλεισε τις Ντόρτμουντ, Νιουκάσλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπράγκα, στον προημιτελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης και στον ημιτελικό του final-4 στη Νιόν, την Πόρτο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Μίλαν: Φοβερή εξέλιξη – Τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» (Videos)

Ολυμπιακός – Μίλαν: Τα γκολ της βραδιάς

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο όπου μάλιστα έχασαν τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 3ο λεπτό ο Πνευμονίδης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ραβέιρ, στο 10’ ο Παπακανέλλος πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το σημείο του πέναλτι και στο 37’ ο Μπακούλας ανενόχλητος στην περιοχή πλάσαρε αδύναμα τον Ιταλό γκολκίπερ.

Στο β’ μέρος η Μίλαν είχε με το ξεκίνημα την πρώτη καλή φάση της στον τελικό όταν ο Σία δεν πρόλαβε για λίγο με προβολή τη σέντρα του Μάνιο. Στο 53’ ο Σίνα έσωσε δυνατό σουτ του Στάλμαχ μετά από λάθος του Πρεκατέ. Οι Ιταλοί πίεσαν τον Ολυμπιακό που είχε τρέξει πολύ στο πρώτο ημίχρονο και πλέον αναζητούσε τις αντεπιθέσεις. Όμως στο τρίλεπτο 60’-63’ ήρθε το ξέσπασμα και η δικαίωση των παικτών του ολυμπαικού που αιφνιδίασαν τη Μίλαν και με δύο γκολ πήραν τεράστιο πλεονέκτημα με 2-0. Αρχικά ο Κωστούλας με κεφαλιά κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Στάλμαχ. Το εκτέλεσε ο Μουζακίτης και άνοιξε το σκορ. Και στο επόμενο λεπτό (61’) ο Παπακανέλλος βγήκε τη κόντρα απέφυγε τον Στάλμαχ και με τρομερό πλασέ από δύσκολη γωνία έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε στο 67’ και το κερασάκι στη τούρτα με το 3-0 από ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Μπακούλα!

Στο 71’ ο Σίνα έσωσε στο τετ α τετ με τον Σία, όπως και στο επόμενο λεπτό το πλασέ του Σκότι. Η Μίλαν πίεσε τη συνέχεια μήπως και ξαναμπεί στο παιχνίδι και στο 77’ ο Σίνα έσωσε εντυπωσιακά το σουτ του Σία, όπως και δύο λεπτά μετά που δεν νικήθηκε από τα σουτ των Σία και Μπονόμι. Όμως στο 82’ ο Ολυμπιακός είχε τη δική του διπλή ευκαιρία με τους Κωστούλα και Πνευμονίδη που έσωσε ο Ραβέιρ.

Ο Άγγλος διαιτητής Τζον Μπρουκς έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κ. Κωστούλα, Παπακανέλλο, Μπακούλα, Μπαρτεζάγκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπακούλας (87’ Τανούλης), Μουζακίτης, Αλαφάκης (73’ Δάμα), Παπακανέλλος (75’ Λιατσικούρας), Πνευμονίδης (87’ Γατόπουλος), Χ. Κωστούλας

ΜΙΛΑΝ: Ραβέιρ, Μάνιο, Σίμιτς (77’ Μπονόμι), Ενσιαλά (69’ Λιμπεράλι), Μπαρτεζάγκι, Στάλμαχ (63’ Σίμελχαγκ), Μαλασπίνα, Τζερόλι, Σκότι, Καμάρντα (77’ Σάλα), Σία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter