Ειδικό Δικαστήριο: Απερρίφθη το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης Tουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης

Ειδικό Δικαστήριο: Απερρίφθη το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης Tουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης

Το Ειδικό Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης που είχαν θέσει νωρίτερα οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέα εφετών, τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Για το αίτημα είχε εισηγηθεί θετικά η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή, ενώ θετικά ψήφισαν οι Ρωξάνη Γιαννουλάτου, Παναγιώτης Τσούκας, Παναγιώτης Τσούκας και Βασίλειος Αραβαντινός, όλοι τους προερχόμενοι από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπέρ επίσης ψήφισε η πρόεδρος του δικαστηρίου, κ Βασιλική Ηλιοπούλου, ενώ αντίθετα, κατά της πρότασης ψήφισαν οκτώ αεροπαγίτες δικαστές.

Απερρίφθη το αίτημα Τσατάνη

Στην αρχή της διαδικασίας, το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος υποστήριξης της κατηγορίας από την πρώην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη και απέβαλλε τους συνηγόρους της Θέμη Σοφό και Δημήτρη Νινόπουλο από τη διαδικασία.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει προηγουμένως και η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή, η οποία τόνισε:

«Η μάρτυρας Γεωργία Τσατάνη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, αλλά και στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην ανακρίτρια είχε υποβάλλει γραπτή Δεν προέκυψε προγενέστερη δήλωση πριν την παρέλευση της πενταετίας που απαιτεί ο νόμος από την τέλεση της πράξης όποτε και έχει παραγραφεί η δήλωση».

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά το ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη – Το τέταρτο της μεταπολίτευσης

Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου κατά Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter