Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου κατά Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη

Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου κατά Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη

Με κλήρωση στην Ολομέλεια της Βουλής ορίστηκαν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου κατά των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Ελένης Τουλουπάκη, οι οποίοι αφού κρίθηκαν αθώοι για τη δήθεν «σκευωρία Novartis» που πλέον αποτελεί με τη βούλα του Ανώτατου Δικαστικού Δικαστηρίου καραμπινάτο σκάνδαλο, παραπέμπονται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση.

Ως προς τον Άρειο Πάγο, η κληρωτίδα ανέδειξε τους εξής δικαστές: Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, Ανθή Γκάμαρη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ελένη Φραγκάκη και Βασιλική Ηλιοπούλου, ενώ αναπληρωματικά μέλη θα είναι η Αικατερίνη Κρυσταλίδου, η Μαρία Κουββίδου και ο Γεώργιος Κόκκορης

Από το ΣτΕ κληρώθηκαν ο Βασίλειος Αραβαντινός, ο Νικόλαος Καρβέλης, η Σοφία Βιτάλη, η Βαρβάρα Ραφτοπούλου, η Ολγα Ζύγουρα και η Ρωξάνη Γιαννουλάτου, ενώ αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Παναγιώτης Τσούκας, Χρήστος Λιάκουρας και Άννα Καλογεροπούλου.

Σε σχέση με την εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου, πρόκειται για την Όλγα Σμυρλή και αναπληρωματικό μέλος θα είναι Αριστέα Θεοδόση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter