Ειδικό Δικαστήριο για Νίκο Παπά: Διεκόπη για τις 30 Νοεμβρίου λόγω ίωσης

Ειδικό Δικαστήριο για Νίκο Παπά: Διεκόπη για τις 30 Νοεμβρίου λόγω ίωσης
Ο Νίκος Παπάς

Για τις 30 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους σε βαθμό πλημμελήματος τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, ένα μέλος του δικαστηρίου ανέβασε πυρετό και έχει ίωση, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για τις 30 Νοεμβρίου.

Είναι το πέμπτο κατά σειρά Ειδικό Δικαστήριο της μεταπολίτευσης το οποίο ουσιαστικά βασίστηκε στο δόλιο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής «παρωδία» που στήθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος αφού το κακούργημα της δωροληψίας για το οποίο είχε κατηγορηθεί απαλείφθηκε από το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής λόγω έλλειψης στοιχείων.

Σε δίκη παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για ηθική αυτουργία στη φερόμενη παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού. Ο επιχειρηματίας είναι αυτός πάνω στον οποίο στήθηκε το αφήγημα της παρέμβασης Παππά στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς είχε υποστηρίξει ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από τον  επιχειρηματικό κολοσσό CCC-Consolitaded Contractors Group, ο οποίος ανήκει στη Λιβανέζικη οικογένεια Χούρι.

Μια υπόθεση που είχε κριθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ, της οικογένεια Χρήστου Καλογρίτσα υποχρεώθηκε να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ στην CCC τα οποία είχε λάβει στο πλαίσιο εκτέλεσης υπεργολαβίας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για το Νίκο Παππά και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter