Ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για το Νίκο Παππά και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

Ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για το Νίκο Παππά και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο σε βαθμό πλημμελήματος τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Είναι το πέμπτο κατά σειρά Ειδικό Δικαστήριο της μεταπολίτευσης το οποίο ουσιαστικά βασίστηκε στο δόλιο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής «παρωδία» που στήθηκε στη Βουλή. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραπέμπει το Νίκο Παππά εκδικητικά μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των καναλαρχών, επειδή τους έβαλε για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος αφού το κακούργημα της δωροληψίας για το οποίο είχε κατηγορηθεί απαλείφθηκε από το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής λόγω έλλειψης στοιχείων. Μάλιστα η Δικαιοσύνη επέδειξε αστραπιαία αντανακλαστικά στην περίπτωση του Νίκου Παππά, καθώς μέσα σε ασυνήθιστο χρόνο ρεκόρ το Δικαστικό Συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα με το οποίο υιοθέτησε την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδηλίνη η οποία είχε εκδοθεί στα τέλη του Απριλίου του 2022 . Δηλαδή μέσα σε ενάμιση μήνα το Δικαστικό Συμβούλιο απεφάνθη για την παραπομπή Παππά όταν για άλλες σημαντικές υποθέσεις περνούν μήνες ολόκληροι προκειμένου να αποφανθεί.

Ο αναξιόπιστος Καλογρίτσας που μετετράπη σε…αξιόπιστο

Σε δίκη παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για ηθική αυτουργία στη φερόμενη παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού. Ο επιχειρηματίας είναι αυτός πάνω στον οποίο στήθηκε το αφήγημα της παρέμβασης Παππά στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς είχε υποστηρίξει ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από τον  επιχειρηματικό κολοσσό CCC-Consolitaded Contractors Group, ο οποίος ανήκει στη Λιβανέζικη οικογένεια Χούρι. Μια υπόθεση που είχε κριθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ, της οικογένεια Χρήστου Καλογρίτσα υποχρεώθηκε να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ στην CCC τα οποία είχε λάβει στο πλαίσιο εκτέλεσης υπεργολαβίας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.

Είναι εντυπωσιακό που ο «εργολάβος λάσπης» και «καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης» ή «κόκκινος εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ» όπως τον αποκαλούσαν ξαφνικά μετετράπη σε αξιόπιστο πρόσωπο για το σύστημα Μητσοτάκη. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως από τη στιγμή που ο Χρήστος Καλογρίτσας αποχώρησε από το Documento τον Μάρτιο του 2017 ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου ευνοϊκή μεταχείριση προς τον ίδιο και τις δανειοδοτήσεις του ομίλου του από την Τράπεζα Αττική, ενώ προηγουμένως η ΝΔ κατήγγειλε δημόσια τις δανειοδοτήσεις και τα έργα που έπαιρνε ο επιχειρηματικός του όμιλος. Και όμως από τη στιγμή που ο Χρήστος Καλογρίτσας αποχώρησε από το Documento τον Μάρτιο του 2017 ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου ευνοϊκή μεταχείριση προς τον ίδιο και τις δανειοδοτήσεις του ομίλου του από την Τράπεζα Αττικής.

Mε διαδοχικές αποφάσεις η Τράπεζα Αττικής αύξησε τα ήδη υπέρογκα δάνεια του ομίλου Καλογρίτσα από 108 σε 113 εκατ. ευρώ, ενώ παρείχαν προς τον όμιλο χρηματοδότηση ακόμη 2 εκατ. ευρώ αφού πρώτα με μια λογιστική αλχημεία αφαίρεσαν χρέος ύψους 2,37 εκατ. ευρώ από το συνολικό χρέος του ομίλου προς την Τράπεζα.

Παππάς: Η ΝΔ έστησε το κατηγορητήριο

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παππάς, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

«Είναι απολύτως προφανές πως είναι ένας προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ. Η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται. Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από μία Δεξιά που λεηλατεί το δημόσιο χρήμα και θελει να οικοδομήσει ένα αντι-παράδειγμα στην άσκηση πολιτικής» είχε τονίσει δημόσια ο πρώην υπουργός αμέσως μετά την παραπομπή του σε δίκη για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο Νίκος Παππάς είχε κατηγορήσει μάλιστα δημόσια τότε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «έστησε το κατηγορητήριο σε βάρος του.

 «Έστησε ένα κατηγορητήριο το οποίο είχε ένα κακούργημα και το πλημμέλημα που ήταν ο «αερόσακος» που χρησιμοποίησε όταν ήρθε σε σύγκρουση με την αλήθεια. Το κακούργημα κατέπεσε στην Προανακριτική και τώρα απλώς είναι μία συζήτηση ‘περί όνου σκιάς’ για το τι συνέβη υπό το φως των πολιτικών εξελίξεων και του τετελεσμένου πως η ΝΔ συνεχίζει ανελλιπώς να εφαρμόζει τον νόμο μας» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς: «Η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται» – «Η ΝΔ έστησε το κατηγορητήριο» (Video)

Νίκος Παππάς: Η ανοησία και η γραφικότητα πρέπει να έχουν και ένα όριο, αλλά ποιος το έχασε για να το βρει η ΝΔ;

Τηλεοπτικές άδειες: Υπόμνημα κατέθεσε ο Νίκος Παππάς στην ανακρίτρια – «Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter