Εικονική πραγματικότητα Μητσοτάκη: «Η χώρα συγκλίνει με την Ευρώπη»

Εικονική πραγματικότητα Μητσοτάκη: «Η χώρα συγκλίνει με την Ευρώπη»

Επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σημείωσε ότι «συγκλίνουμε με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, σημειώνοντας την αύξηση των μισθών, την μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων και την αύξηση των εξαγωγών».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, προχώρησε σε επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «τη σεβόμαστε, διότι είναι μία διεθνής συνθήκη» και συμπλήρωσε προκλητικά, ότι η κυβέρνηση δεν έχει κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας, με τη Βόρεια Μακεδονία, διότι περίμενε, εάν το VMRO θα συμμορφωθεί την τελευταία διετία, με τη Συμφωνία.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σε ότι αφορά  το ΠΑΣΟΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «να ξεκινήσω τώρα από την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για το κολακευτικό σχόλιο για τα παπούτσια της ΝΔ. Εσείς μας δώσατε την ιδέα με τα παπούτσια με πράσινο ήλιο. Αν σήμερα όμως έπρεπε να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ του 20-24 θα ήταν παπούτσι με ήλιο αλλά με ροζ ήλιο. Όσα λέτε είναι τα ίδια που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όχι στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Για την μείωση του ΦΠΑ, ο πρωθυπουργός είπε «αναφερθήκατε κ. Ανδρουλάκη στην Ισπανία και μας είπατε πόσο καλύτερα τα έχει πάει στις τιμές τροφίμων. Μετά την μείωση του ΦΠΑ λοιπόν θα δείτε στον πίνακα που σας καταθέτω ότι Ισπανία και Ελλάδα έχουν ίδιο πληθωρισμό τροφίμων αλλά με τεράστιες απώλειες εσόδων για την Ισπανία που έπρεπε να αναπληρώσουν από άλλους τομείς. Όλες οι χώρες πασχίζουν με το ίδιο πρόβλημα».

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για ακοστολόγητες προτάσεις, που θα οδηγήσουν τη χώρα στην χρεοκοπία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό. Το είδαμε το 2015, τότε μια θυμωμένη και οργισμένη κοινωνία σας πίστεψε και σας ψήφισε και την διαψεύσατε. Είστε η παράταξη που ταυτίζεται με το ψέμα. Δεν μπορείτε να μάθετε τίποτα από τα σφάλματα σας».

Επίσης, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι είναι λάθος το ενδεχόμενο επίσκεψής του στα Ραμάλα, ενώ ταυτόχρονα είπε ότι σέβεται τις άλλες χώρες που προχωράνε στις δικές τους αποφάσεις, σε ότι αφορά την Παλαιστίνη, αλλά «όταν ακούω την Χαμάς να πανηγυρίζει για την άθλια επίθεση που έκανε στο Ισραήλ, δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος».

Στριμωγμένος για τη συμφωνία των Πρεσπών

Σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανώς πιεσμένος από τις αλλεπάλληλες κυβιστήσεις, είπε «ότι εκφράσαμε τη διαφωνία με τη συμφωνία των Πρεσπών, όμως οφείλουμε να τη σεβαστούμε». Παράλληλα, ενώ οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ξέρουν, ότι τα μνημόνια συνεργασίας για τη Βόρεια Μακεδονία δεν έχουν περάσει από την ελληνική Βουλή, λόγω του «μπλόκου» της σαμαρικής πτέρυγας, είπε ότι αυτό έχει γίνει, επειδή η κυβέρνηση, περίμενε, εάν θα συμμορφωθεί το VMRO.

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση-κόλαφος από το Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ για την επίθεση στη Ράφα: «Να σταματήσει άμεσα κάθε στρατιωτική ενέργεια»

Χαλκίδα: «Θάψτε με, θέλω να πεθάνω» – Οι φωνές κατηγορούμενης εφοριακού μετά το τέλος της απολογίας

Αποκάλυψη: «Κράτος εν κράτει» ο Πιτσιλής, κουρελιάζει το Σύνταγμα, καταργεί νόμους και νομοθετεί με την υπογραφή του

Βερολίνο: Ένταση έξω από την Uber Arena – Τι συνέβη (Video)

Ο Πούτιν θέλει να «κλειδώσει» τα εδαφικά του κέρδη στην Ουκρανία – Έτοιμος για κατάπαυση του πυρός

Βουλή: Επιστολή Καρυστιανού στο προεδρείο για την προσχηματική διαβίβαση της δικογραφίας: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σκοπιμότητα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter