Είπε κάτι λογικό ο Πατούλης και του την έπεσαν τα «δημοσιογραφικά παπαγαλάκια» του Μαξίμου

Μην αρθρώσει κανείς διαφορετική λέξη ή λογική από το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας και αμέσως το «σύστημα» χτυπάει συναγερμό.

Ο λόγος αυτή τη φορά για τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ο οποίος μας έχει συνηθίσει με τις lifestyle φωτογραφίες του και τον τρόπο ζωής του με πολλή χρυσόσκονη και δημόσιες σχέσεις.

Μόνον που είναι και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και εκεί δεν παίρνει τόσους παραλογισμούς, ιδιαίτερα όσον αφορά την πανδημία και το τι μέλλει γενέσθαι…

Αυτή τη φορά ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του παίρνει θέση για το τι πρέπει να γίνει και τολμά να πει πως πρέπει να δημιουργηθούν 2.000 κλίνες ΜΕΘ. Ζητά επίσης μεταξύ άλλων προσλήψεις και το αναγκαίο ιατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό. Κοινώς δεν είχατε προετοιμαστεί και πολλά άλλα (η ανακοίνωση αναφέρεται στο άρθρο της iefimerida που παρατίθεται στο τέλος).

Αυτή η αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας της κυβέρνησης χτύπησε καμπανάκι στο γνωστό ιστότοπο iefimerida που ταύτισε την ανακοίνωση με τον Γιώργο Πατούλη αφού ο ίδιος με δηλώσεις του την στήριξε και τον κατηγορεί για δημαγωγία και λαϊκισμό…

Λίγες ώρες μετά ο μέχρι πρότινος εξαφανισμένος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα δήλωνε στην ενημέρωση της 6ης απογευματινής ώρας πόση προσπάθεια έκανε η κυβέρνηση για να προσθέσει κλίνες ΜΕΘ…

Θα προσπαθούσε να μας πείσει πως η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της Υγείας δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζουμε (να παραδώσει μέρος της στην ιδιωτική πρωτοβουλία) και θα μίλαγε για χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ…

Έγραφε λοιπόν στην εισαγωγή η iefimerida.gr με τίτλο μάλιστα:

Aρχισε τη δημαγωγία ο Πατούλης: Να ανοίξουν... 2.000 κρεβάτια ΜΕΘ

«Σε λαϊκισμό άνευ ορίων επιδίδεται τις τελευταίες ώρες ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θέλοντας να εκμεταλλευθεί την αγωνία των συμπολιτών μας για τον κορωνοϊό, κάνει ανέφικτες προτάσεις, ενώ θα έπρεπε να συμμετέχει στη μάχη κατά του ιού με εποικοδομητικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Πατούλης ζήτησε να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ημέρες ...2.000 κλίνες ΜΕΘ, ενώ γνωρίζει ότι αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στη χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι δηλώσεις αυτές, αλλά και η γενικότερη στάση του στο μέτωπο του κορωνοϊού προκάλεσαν οργή στο Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να χειριστεί την επιδημία με ρεαλισμό και αυτοσυγκράτηση, σε ακραίες συνθήκες.»

Ώστε προκάλεσε οργή στου Μαξίμου μια λογική άποψη που στην συνέχεια ο υπουργός προσπάθησε να μας πείσει πως καταβάλλονται προσπάθειες για επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα Υγείας;

Η αλήθεια είναι πως για μία ακόμη φορά η νεοφιλελεύθερη πολιτική ξεβρακώθηκε στην κυριολεξία από την πραγματικότητα…

Καιρός να ξεβρακωθούν και τα γαλάζια παπαγαλάκια

Το άρθρο:

«Aρχισε τη δημαγωγία ο Πατούλης: Να ανοίξουν... 2.000 κρεβάτια ΜΕΘ

Σε λαϊκισμό άνευ ορίων επιδίδεται τις τελευταίες ώρες ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θέλοντας να εκμεταλλευθεί την αγωνία των συμπολιτών μας για τον κορωνοϊό, κάνει ανέφικτες προτάσεις, ενώ θα έπρεπε να συμμετέχει στη μάχη κατά του ιού με εποικοδομητικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Πατούλης ζήτησε να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ημέρες ...2.000 κλίνες ΜΕΘ, ενώ γνωρίζει ότι αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στη χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι δηλώσεις αυτές, αλλά και η γενικότερη στάση του στο μέτωπο του κορωνοϊού προκάλεσαν οργή στο Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να χειριστεί την επιδημία με ρεαλισμό και αυτοσυγκράτηση, σε ακραίες συνθήκες.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του ΙΣΑ και Γ. Πατούλη:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από το Υπουργείο Υγείας να αξιοποιηθεί σωστά το δυναμικό του ΕΣΥ και να γίνουν προσλήψεις, προκειμένου να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ημέρες τουλάχιστον 2.000 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που θα απαιτηθούν την ώρα της κορύφωσης της επιδημίας. Επίσης να ενταθεί η προσπάθεια για να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αναπνευστήρες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των ασθενών.

Παράλληλα, η χώρα μας πρέπει να παραγγείλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες από διαγνωστικά τεστ, όπως κάνουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ακολουθώντας τις συστάσεις στελεχών του ΠΟΥ.

Για το σημαντικό αυτό θέμα, έκανε εισήγηση στην αρμόδια Επιτροπή του ΙΣΑ για την Επιδημία, ο καθηγητής Στέφανος Φούσας τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Με βάση τη σχετική εισήγηση, ο ΙΣΑ τονίζει τα εξής:

Ο παθοφυσιολογικός μηχανισμός της δράσης του κορωνοϊού δεν είναι γνωστός. Οι ασθενείς παθαίνουν άτυπες πνευμονίες και επιβάρυνση της καρδιάς. Με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παρουσιάζουν αύξηση της τροπονίνης, καρδιακές αρρυθμίες που δείχνουν βλάβη στην καρδιά και κεραυνοβόλες μυοκαρδίτιδες.

Σε αυτή τη φάση που επιβαρύνονται οι πνεύμονες και η καρδιά απαιτείται εισαγωγή στη ΜΕΘ και διασωλήνωση του ασθενούς για να βοηθηθούν οι πνεύμονες και η καρδιά. Αρκετοί ασθενείς επανέρχονται μετά τη διασωλήνωση και τη θεραπεία. Αυτή την εμπειρία έχουν εξάλλου οι καρδιολόγοι και με μυοκαρδίτιδες από άλλους ιούς. Είναι λοιπόν καθοριστικό για την επιβίωση του ασθενή να διασωληνωθεί.

Πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες :

Α) Nα ανοίξουν 2000 κρεβάτια ΜΕΘ και να προμηθευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερους αναπνευστήρες.

Β) Να καταγραφούν όλοι οι αναπνευστήρες που υπάρχουν διάσπαρτοι στις διάφορες κλινικές των νοσοκομείων και να συγκεντρωθούν για να αξιοποιηθούν στους ασθενείς με κορωνοϊό.

Γ) Να γίνει καταγραφή του προσωπικού που έχει σχετική εκπαίδευση και να αποσπαστεί στις κλίνες που θα λειτουργούν παράλληλα με τις ΜΕΘ.

Δ) Να εκπαιδευτούν στην Εντατική νοσηλεία, το προσωπικό και των άλλων κλινικών που θα κληθούν να συμβάλλουν.

Ε) Να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των προσλήψεων προσωπικού και η αξιοποίηση των ειδικευόμενων που είναι σε αναμονή.

ΣΤ) Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος υγειονομικός εξοπλισμός προστασίας για το προσωπικό.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε το λίγο χρόνο που απομένει πριν αυξηθεί το κύμα των κρουσμάτων, για να θωρακίσουμε υγειονομικά τη χώρα μας. Η μάχη θα κριθεί στα κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και στον αριθμό των αναπνευστήρων που θα εξασφαλίσουμε. Η προσπάθεια πρέπει να γίνει σε δύο επίπεδα, αφενός στην επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης και αφετέρου στην καλή αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού των νοσοκομείων. Σε αυτή τη φάση έχει μεγάλη σημασία να γίνει σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός, για να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Την κρίσιμη αυτή ώρα κανείς δεν περισσεύει»

Σημειώνεται ότι για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε 9μελής επιτροπή από ειδικούς και είναι στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.