Ειρωνεία και αλαζονεία η απάντηση Μητσοτάκη για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Ειρωνεία και αλαζονεία η απάντηση Μητσοτάκη για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Με αλαζονική διάθεση και ιδιοκτησιακή λογική αντιμετώπισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σκανδαλώδη χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου για προεκλογικούς λόγους στα ταξίδια του ανά την επικράτεια, ειρωνευόμενος μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα πως «δεν δεν ζητά να βγω και από το Μαξίμου».

Ειδικότερα, στη λογική του εκπροσώπου του Άκη Σκέρτσου, που λίγες ώρες νωρίτερα απαντούσε πως ο πρωθυπουργός «μέχρι και την επόμενη της 21ης Μαΐου μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων της χώρας», κινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Star Channel όπου αναφέρθηκε στη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για προεκλογική επίσκεψη στην Κεφαλονιά, απαξιώνοντας την κριτική που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός πως χρησιμοποιεί κρατικά μέσα για προεκλογικούς σκοπούς.

Ερωτηθείς σχετικά, όχι μόνο δεν επιχείρησε να καλύψει εαυτόν, αλλά ειρωνεύτηκε και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτώμενος «γιατί δεν ζήτησε ο κ.Τσίπρας να βγω και από το Μαξίμου;», συνεχίζοντας σε λογική «το κράτος μου ανήκει».

«Είμαι πρωθυπουργός. Χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όταν δεν έχω άλλο τρόπο να μετακινηθώ και όταν μπορώ να μετακινηθώ με αυτοκίνητο το κάνω. Και ο κ.Τσίπρας χρησιμοποιούσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και καλά έκανε» ανέφερε, αυξάνοντας στη συνέχεια τα επίπεδα της πρόκλησης.

«Αν πρέπει να κάνεις μία μετακίνηση, γιατί δεν είμαστε μόνο υποψήφιοι έχουμε και μία χώρα να κυβερνήσουμε. Το επόμενο που θα πει είναι να βγω από το Μέγαρο Μαξίμου γιατί το χρησιμοποιώ ως κάδρο» υποστήριξε, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε δεχθεί τα πυρά του Α. Τσίπρα.

«Με έναν νόμο θα καταργήσουμε τη δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός. Να παίρνει το κρατικό αεροπλάνο και να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Πήγε σε Καβάλα, Κέρκυρα, σήμερα σε Κεφαλονιά, με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά τη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι πάντως πως από την στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης το έχει χρησιμοποιήσει για να επισκεφθεί τουλάχιστον επτά προορισμούς σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως έχει μεταβεί για προεκλογικούς λόγους, γεγονός που αντιβαίνει άμεσα στον θεσμικό του ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως από την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο στις 28 Μαρτίου, θέτοντας την πολιτική ζωή επί της ουσίας σε προεκλογική περίοδο (τυπικά η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην ΠτΔ στις 22/4), έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον επτά φορές το κρατικό αεροσκάφος προκειμένου να διεξάγει την πανελλαδική του προεκλογική εκστρατεία.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας Flight Aware, μετά τις 28 Μαρτίου, o Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισκεφτεί:

1. 31/3/2023 Αλεξανδρούπολη (παρέστη σε εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης με ανάδοχο για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο)

2. 5/4/2023 Ιωάννινα (επισκέψεις σε έργα και παραγωγικές μονάδες της περιοχής – Ομιλία στο ξενοδοχείο Du Lac)

3. 10/4/2023 Θεσσαλονίκη (επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης, περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.α.)

4. 19/4/2023 Κέρκυρα (επισκέφθηκε χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές)

5. 22/4/2023 Χανιά (Περιοδεία σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο – ομιλία στο Παλιό Λιμάνι Χανίων)

6. 27/4/2023 Καβάλα (περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες ενόψει εκλογών)

7. 4/5/2023 Κεφαλονιά (επισκέφτηκε το Ληξούρι και το Αργοστόλι)

Η προκλητικότητα του Κυρ. Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου φτάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα εάν κανείς λάβει υπόψιν τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη από την περίοδο της αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός το πληρώνει. Κάθε ώρα πτήσης του κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Υπάρχει μόνον για τις επίσημες αποστολές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Για κανέναν άλλο λόγο» ανέφερε τότε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι και το πρώτο θέμα βέβαια που ο υπουργός Ανάπτυξης άλλα έλεγε παλιότερα και άλλα λέει τώρα…

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter