Ντροπή: Ο Μητσοτάκης πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για προεκλογική επίσκεψη στην Κεφαλονιά (Video)

Ντροπή: Ο Μητσοτάκης πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για προεκλογική επίσκεψη στην Κεφαλονιά (Video)

Προεκλογική εκστρατεία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κάνει, απ’ότι φαίνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέλεξε να πάει με αυτό στην Κεφαλονιά. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς πριν από λίγο καιρό είχε πάει ως την Καλαμάτα, μάλλον (τότε) για να αποφύγει τα διόδια…

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου».

Τη στιγμή που οι πολίτες καλούνται να περικόπτουν τα έξοδά τους για να ανταπεξέλθουν στο «τσουνάμι» ακρίβειας, ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει στην Κεφαλονιά για «τη μάχη των μονοεδρικών», όπως γράφουν και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά δείχνει πως αντιλαμβάνεται το κράτος ως ιδιοκτησία του καθώς επιβαρύνει με τα προεκλογικά έξοδα του κόμματός του, ένα μέσο μεταφοράς που οφείλει να χρησιμοποιεί μόνο για τα θεσμικά του ταξίδια, ως πρωθυπουργός, και όχι για προσωπικούς ή κομματικούς λόγους.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη πρόβλεψη έχει γίνει προκειμένου να τηρείται η δεοντολογία, καθώς το να μετακινείται ο πρωθυπουργός με δημόσια έξοδα, έρχεται σε αντίθεση με αυτό που μπορούν να κάνουν οι αρχηγοί άλλων κομμάτων, οι οποίοι οφείλουν να μετακινούνται από πόλη σε πόλη με έξοδα των κομμάτων τους. Αντίθετα, όπως φαίνεται, τις προεκλογικές περιοδείες του αρχηγού της ΝΔ τις πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Βέβαια, με τον τρόπο αυτό τίθεται ζήτημα της απόκρυψης προεκλογικών εξόδων εκ μέρους της ΝΔ, αφού τα κόμματα υπόκεινται σε οικονομικό έλεγχο για τα έξοδα που κάνουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Υπογραμμίζεται πως το επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού για σήμερα Πέμπτη 4/5 προβλέπει επισκέψεις στο Ληξούρι και το Αργοστόλι, ενώ το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων πανελλαδικού καναλιού. Προφανώς, αν έχει κανείς στη διάθεσή του το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όλα τα προλαβαίνει…

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από το Inkefalonia.gr:

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο Κυρ. Μητσοτάκης το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι γνωστός καθώς ουκ ολίγες φορές το έχει προτιμήσει, ακόμα και για να πάει ως την Καλαμάτα, μία απόσταση περίπου 240 χλμ.

Δείτε επίσης: Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Καλαμάτα ο Μητσοτάκης – «Μάλλον για να αποφύγει τα διόδια», γράφουν στο Twitter (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter