«Είστε σίγουρος κύριε Διαματάρη;»

«Είστε σίγουρος κύριε Διαματάρη;»
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Διαματάρης EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναστάτωση προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η αποκλειστική συνέντευξη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, στο Documento, με την οποία αποκαλύπτει ότι πριν τις εκλογές του 2019, ο Αντώνης Διαματάρης  πρότεινε στον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από τον ελλιπώς ενημερωμένο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μετά τον ανασχηματισμό θα απολαμβάνει τον αυξημένο μισθό που αντιστοιχεί στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, επιστρατεύτηκε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» με τη σύντομη υπουργική θητεία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας» τις δηλώσεις του κ. Καπνισάκη. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό» πρόσθεσε και ισχυρίστηκε πως όταν «πρόκειται για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι καλό». Παράλληλα, στο ερώτημα αν υπήρξε έστω επικοινωνία που παρερμηνεύθηκε, ο κ. Μαρινάκης αντέτεινε ότι αυτό που λέει ο Μ. Καπνισάκης δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Η «διάψευση» Διαματάρη

Από την πλευρά του, ο Αντ. Διαματάρης προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας μία δική του εκδοχή σε σχέση με τον χρόνο προσέγγισης του Στ. Κασσελάκη, γεγονός που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μη διάψευση της αποκάλυψης του Μανώλη Καπνισάκη.

Ειδικότερα, τοποθετεί τη διάψευση μετά τις εκλογές του 2019, ενώ ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως η επαφή με τον κ. Κασσελάκη έγινε προτού ανοίξουν οι κάλπες. Το εν λόγω δεδομένο καθίσταται σαφές και από το πρωτοσέλιδο του Documento.

Επιπλέον, ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» ισχυρίζεται πως ουδέποτε πρότεινε υπουργική θέση στον Στ. Κασσελάκη «εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη», γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο πρώην υφυπουργός να πήρε πρωτοβουλία χωρίς να έχουν προηγηθεί σχετική ενημέρωση με την ηγεσία της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Τι απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με συνεργάτες του Στ. Κασσελάκη, ειδικά ο Αντ. Διαματάρης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στην ανάρτηση του. Θεωρούν πως το «λάθος» σε σχέση με την χρονική τοποθέτηση της πρότασης στην ανάρτηση του πρώην υφυπουργού μόνο τυχαίο δεν είναι, ενώ συμπληρώνουν πως η διευκρίνιση του αναφορικά με τα περί διαμεσολάβησης «εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη» είναι το πρώτο βήμα μέχρι ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» να αναγκαστεί -για ευνόητους λόγους- να φορτωθεί όλο το θέμα πάνω του.

Για τον κ. Μαρινάκη αρκούνται μόνο να σχολιάσουν πως απ΄ ό,τι φαίνεται, είναι πολλά αυτά που αγνοεί, επισημαίνοντας πως το καλύτερο για τον κ. Μαρινάκη θα ήταν να είναι πιο φειδωλός στις τοποθετήσεις του.

ΥΓ. Οι δηλώσεις τόσο του Π. Μαρινάκη όσο και του Αντ. Διαματάρη περί «ψευδούς δημοσιεύματος» τη στιγμή που πρόκειται για συνέντευξη πολιτικού προσώπου, αποτελεί τεκμήριο εμμονής κατά του Documento. Και εντάξει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει ιδέα για αυτές τις υποτυπώδεις μεν, αλλά σημαντικές δημοσιογραφικές λεπτομέρειες. Ο κ. Διαματάρης που και είναι εκδότης με εμπειρία δεκαετιών;

Διαβάστε επίσης:

Καπνισάκης: Ο Κασσελάκης αρνήθηκε το 2019 πρόταση Μητσοτάκη να γίνει υπουργός του

Αρνήθηκε πρόταση του Μητσοτάκη να γίνει υπουργός το 2019 ο Κασσελάκης – Εκτάκτως το Σάββατο στο Documento

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια: «Η κυβέρνηση της αισχροκέρδειας έχει παραδώσει τα όπλα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter