Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια: «Η κυβέρνηση της αισχροκέρδειας έχει παραδώσει τα όπλα»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια: «Η κυβέρνηση της αισχροκέρδειας έχει παραδώσει τα όπλα»

Η «κυβέρνηση της αισχροκέρδειας», την ώρα που η ακρίβεια κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών, «εξακολουθεί να “κλείνει το μάτι” στις εταιρείες και τα καρτέλ που συνεχίζουν το ανεξέλεγκτο ράλι των αυξήσεων των τιμών και στην καλύτερη των περιπτώσεων αρκείται στις διαπιστώσεις», σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με τις δυσθεώρητες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν μάλιστα ότι «ο αρμόδιος υπουργός Ακρίβειας, εκ των υστέρων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει ακρίβεια και ότι το βρεφικό γάλα πωλείται έως και 213% ακριβότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι μισθοί είναι πολλαπλάσιοι από τους αντίστοιχους στην χώρας μας. Και να προαναγγέλλει έρευνες και πρόστιμα που θα πέσουν κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν οι πολίτες εξακολουθούν επί μήνες να χρυσοπληρώνουν τα προϊόντα και τα βασικά αγαθά».

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης για βρεφικό γάλα: «Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να ορίσει ανώτατη τιμή»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με νόμο της ίδιας της κυβέρνησης, για το βρεφικό γάλα θα μπορούσε να ελέγχεται ήδη η υπέρβαση του περιθωρίου μεικτού κέρδους. Όμως, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επειδή αυτή η κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν ελέγχει τις τιμές επιτρέποντας στις εταιρείες να συνεχίζουν να αισχροκερδούν ανενόχλητες, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επιβολή πλαφόν, όπως έκανε με τα καύσιμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει ότι στον πόλεμο κατά της αισχροκέρδειας η επιβολή πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως στο βρεφικό γάλα εν προκειμένω, είναι ένα αναξιοποίητο όπλο από την κυβέρνηση. Όταν μάλιστα με την απόφαση που έχει υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός Ακρίβειας, Κ. Σκρέκας, στις 10 Αυγούστου 2023, χαρακτηρίζεται το βρεφικό γάλα είδος πρώτης ανάγκης» επισημαίνουν πηγές της Κουμουνδούρου και προσθέτουν:

«Κι επειδή από το “χτύπα – χτύπα” της κυβέρνησης στην ακρίβεια, αυτή έχει “πονέσει πολύ”, να πούμε στην κυβέρνηση ότι ο πληθωρισμός με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat σημείωσε στην Ελλάδα νέα άνοδο στο 3,7% τον Δεκέμβριο, ενώ στην ευρωζώνη ήταν στο 2,9%».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταλήγουν ότι «μέρες που είναι, ας φωτιστούν στην κυβέρνηση για να υπηρετήσουν την κοινωνία και να λειτουργούν προς το συμφέρον της και όχι αυτών που κερδοσκοπούν σε βάρος της».

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη για γάμο ομόφυλων: «Ντροπή για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί»

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» – Καταργεί τρία επιδόματα της ΔΥΠΑ

Ο Άδωνης Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας: Αναλαμβάνει ένα υποστελεχωμένο ΕΣΥ αλλά του φταίει η… κοινωνία!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter