Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» – Καταργεί τρία επιδόματα της ΔΥΠΑ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» – Καταργεί τρία επιδόματα της ΔΥΠΑ

Από τη μία εμφανίζουν εαυτούς ως κοινωνικά ευαίσθητους και από την άλλη δεν διστάζουν να πριονίσουν το κοινωνικό κράτος και την όποια πενιχρή βοήθεια προσφέρεται σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως οι άνεργοι. Από την άλλη δεν διστάζουν να διαφημίσουν τα ψίχουλα που δίνουν σε άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ως κοινωνική ευαισθησία, παραλείποντας, πολιτικοί απατεώνες γαρ, να αναφέρουν ότι πρόκειται για χρήματα που ‘έκοψαν από άλλα επιδόματα!

Καταργούν επιδόματα

Ο λόγος για τους δύο Καππαδόκες της κοινωνικής αναλγησίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν είναι άλλοι από τον πρώην πλέον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδωνη Γεωργιάδη και τον νυν υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη οι οποίοι ταυτόχρονα καταλαμβάνουν και τη θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ. Τελευταίο τους «πόνημα» η κατάργηση τριών παροχών προς ανέργους την οποία πέρασαν στο «σκοτάδι» που δημιουργούν οι εορταστικές ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Στις 29-12-2023 ημέρα Παρασκευή όταν όλη η Ελλάδα ετοιμαζόταν να υποδεχτεί το νέο χρόνο έδρασαν οι ανάλγητοι…

Εξέδωσαν και δημοσίευσαν στο ΦΕΚ την Κοινή υπουργική απόφαση με αριθμό 113582/29.12.2023 με την οποία θεσμοθέτησαν τη χορήγηση ειδικού βοηθήματος στις εξής κατηγορίες δικαιούχων:

1. Θύματα βίας – εμπορίας

2. Άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες.

3. Γυναίκες θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βίας.

4. Γονείς μονογονεϊκής οικογένειας

Στην ίδια απόφαση ορίζεται ότι το ειδικό βοήθημα ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ διατηρείται με αλλαγές στις προϋποθέσεις, την διαδικασία καταβολής και το ύψος, όπερ μεθερμηνευόμενο, τίθενται» φίλτρα» για τον περιορισμό των δικαιούχων.

Κοινωνική αναλγησία στο απόγειο

Παράλληλα στο άρθρο 7 αυτής της Κοινής Υπουργικής απόφασης που φέρει τις υπογραφές των Γεωργιάδη-Χατζηδάκη αναγράφεται ότι καταργούνται τα Κεφάλαια V έως Χ της υπ’αρ. 30659/31.03.1989 απόφασης του Υπουργού Εργασίας (Β’ 239). Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά την κατάργηση των εξής επιδομάτων:

-Το ειδικό επίδομα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας

-Το ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων

-Το ειδικό βοήθημα επίσχεσης ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης/εκμετάλλευσης

Αμέσως, σαν έτοιμος από καιρό, ανέλαβε δράση ο κομματικά εγκάθετος απευθείας από το Μαξίμου διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης. Με εσωτερικό έγγραφο που διανεμήθηκε στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι «Στο πλαίσιο εφαρμογής των ανωτέρω που είναι σε ισχύ από 29.12.2023: οι αιτήσεις των καταργηθέντων επιδομάτων δεν είναι πλέον διαθέσιμες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τυχόν δε αιτήσεις που υπεβλήθησαν από την 29.12.2023 και εξής είναι απορριπτέες»!

Ο βρώμικος ρόλος του ΔΣ της ΔΥΠΑ

Αν μη τι άλλο έδρασαν ταχύτατα. Στις 19-12-2023 συνεδρίασε το ΔΣ της ΔΥΠΑ. Στο θέμα 10 της με αριθμό 119 συνεδρίασης του ΔΣ εισήλθε ως υποβολή γνώμης προς το υπουργείο Εργασίας η έκδοση ΚΥΑ που να αφορά στο ειδικό βοήθημα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που αφορούν στους ευάλωτους. Εντός της ανάλυσης η άποψη της Διεύθυνσης Ασφάλισης και Κοινωνικών Πολιτικών και η Διεύθυνση Εσόδων και προϋπολογισμού, εισηγήθηκε την κατάργηση των τριών επιδομάτων αφού όπως αναγράφεται τα επιδόματα αυτά δεν «δεν ανταποκρίνονται πλέον στον βασικό σκοπό τους που είναι η οικονομική στήριξη των ανέργων και η ένταξή τους στην αγορά εργασίας, άποψη που ενισχύεται από τα στοιχεία υπαγωγών που τηρούνται στο ΟΠΣ της ΔΥΠΑ». Δέκα ημέρες μετά οι γρήγοροι, όταν είναι να περικόψουν κοινωνικές παροχές Γεωργιάδης και Χατζηδάκης εξέδωσαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Άμεσα ο ράθυμος μηχανισμός της ΔΥΠΑ, έκοψε τις αιτήσεις… Ενας πρωτοχρονιάτικος «μπονάμας» κοινωνικής αναλγησίας από τους αντιπροέδρους της ΝΔ υλοποιήθηκε, πάντα εις βάρος των ανέργων. Τώρα αναμένουμε τα πανηγύρια για την «κοινωνική ευαισθησία» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στα θύματα βίας – εμπορίας, στα, απεξαρτημένα άτομα, στις γυναίκες θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βία και στους γονείς μονογονεϊκής οικογένειας…

Διαβάστε επίσης: Ο Άδωνης Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας: Αναλαμβάνει ένα υποστελεχωμένο ΕΣΥ αλλά του φταίει η… κοινωνία!

Δούκας: Ο Μητσοτάκης εκδικείται του δημότες που δεν ψήφισαν υποψήφιους της ΝΔ (Video)

Ο Πορτοσάλτε με λογική Τραμπ προσπαθεί να χτυπήσει τον Κασσελάκη για τις Σπέτσες!

Κίνηση Ματ από Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει άμεσα νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

Noor 1: Πέθανε ο Αιμίλιος Κοτσώνης

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter