Εισβολή στο Καπιτώλιο: Παραπομπή Τραμπ για ποινικά αδικήματα ζητά η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Παραπομπή Τραμπ για ποινικά αδικήματα ζητά η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ομόφωνα ψήφισε η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων στο τέλος της τελευταίας δημόσιας συνεδρίασής της τη Δευτέρα ώστε να εγκρίνει την τελική της έκθεση για την εισβολή στο Καπιτώλιο και τις ποινικές παραπομπές για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλους.

Για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, εξαπάτηση των ΗΠΑ, ψευδείς δηλώσεις και παροχή βοήθειας ή παρηγοριάς σε εξέγερση, παρέπεμψε συγκεκριμένα τον Τραμπ η επιτροπή σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε. Η τελική έκθεση δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα πριν από την Τετάρτη.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε τις εκλογές το 2020 και το γνώριζε. Αλλά επέλεξε να προσπαθήσει να παραμείνει στην εξουσία μέσω ενός πολυμερούς σχήματος για να ανατρέψει τα αποτελέσματα και να εμποδίσει τη μεταβίβαση της εξουσίας. Δεν είχαμε ποτέ έναν Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που να υποκινήσει μια βίαιη προσπάθεια ώστε να εμποδίσει τη μεταφορά της εξουσίας», ανέφερε στις εναρκτήριες δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής για τη διερεύνηση της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, Μπένι Τόμσον και τόνισε ότι οι Αμερικανοί δείχνουν πίστη στους εκλεγμένους αξιωματούχους ότι θα συμμορφωθούν με τους νόμους και θα υποστηρίξουν τα εκλεγμένα αποτελέσματα ωστόσο, ο Τραμπ «έσπασε αυτή την πίστη» του έθνους.

 

Πηγή: Bloomberg, Axios

Διαβάστε επίσης:

Η ώρα της αλήθειας για Τραμπ – Το Κογκρέσο παραδίδει το πόρισμα για την επίθεση στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί στοχεύουν στη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων του Τραμπ

ΗΠΑ: «Άκυρο» από την Ιβάνκα στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter